Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός: Έγινε αυτό που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνη η εκκλησία για μάσκες

Νέα ήθη και έθιμα επιβάλει πλέον ο κορονοϊός και μπορεί να μην επαναλαμβάνεται ό,τι έγινε το Πάσχα με τις κλειστές εκκλησίες

ωστόσο οι πιστοί τον Δεκαπενταύγουστο θα πάνε στους ναούς μόνο αν φορούν μάσκα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από σήμερα Σάββατο 1/8 και έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Αυτό σημαίνει πως και τον Δεκαπενταύγουστο οι πιστοί θα μπορούν να πάνε στις εκκλησίες για προσκύνημα και προσευχή αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα. Μάλιστα από σήμερα από σήμερα 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων. Κάτι που προφανώς ισχύει και για το πλήθος πιστών που θα συγκεντρωθούν ανήμερα της Παναγίας σε ναούς ανά την Ελλάδα. Αυτομάτως λοιπόν φέτος ο Δεκαπενταύγουστος θα είναι αλλιώς.

Μάσκα στους ναούς και με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας
Σημειώνεται πως με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ιερούς ναούς είναι και η Εκκλησία. Την Πέμπτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάχθηκε Υπέρ της χρήσης μάσκας στους ιερούς ναούς μιλώντας στο OPEN. «Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει υποχρεωτική τη μάσκα και στις εκκλησίες;
Η δημόσια Υγεία δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών, υποστήριζε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. «Εδώ και έναν μήνα περιμένουμε μία εξήγηση από την κυβέρνηση για ποιο λόγο κατάργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα πολυκαταστήματα. Σήμερα, αφού τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία, η κυβέρνηση τρέχει άρον άρον να επιβάλλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μία σειρά από κλειστούς χώρους και καταστήματα λιανικής», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την ανακοίνωση ότι επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί δεν κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις εκκλησίες. «Επίσης, για ποιο λόγο, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες, όπως κάνει εκ των υστέρων σε μια σειρά από χώρους μαζικής συνάθροισης; Εν μέσω πανδημίας, το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο πειραματισμών, παλινωδιών και πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης».  

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου