Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός: Η Ελλάδα επέστρεψε στις παραλίες με… λεωφορείο ασφυκτικά γεμάτο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία από το λεωφορείο που κάνει τη διαδρομή Ελληνικό-Σαρωνίδα

το οποίο είναι είναι ασφυκτικά γεμάτο. Αυτο δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται υπό “φυσιολογικές” συνθήκες, όχι υπό αυτές που ζούμε με τον κορονοϊό!
Στις παραλίες -οργανωμένες και μη- έσπευσαν σήμερα Σάββατο οι Αθηναίοι για μερικές ανάσες δροσιάς εν μέσω καύσωνα αλλά και στιγμές ανεμελιάς μετά από την μακρά καραντίνα λόγω κορωνοϊού.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η άρση των περιοριστικών μέτρων για τις παραλίες ώθησαν τους Αθηναίους για αναζήτηση δροσιάς στη θάλασσα, με αποτέλεσμα νωρίς το μεσημέρι να σημειωθεί μποτιλιάρισμα.
Παρόλο που σε γενικές γραμμές τα μέτρα τηρήθηκαν, καθώς στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., η φωτογραφία που απεικονίζει ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο γίνεται viral για τους λάθος λόγους, καθώς δεν τηρήθηκαν αποστάσεις ασφαλείας. Μάλιστα, κάποιοι από τους επιβάτες δεν φορούσαν μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για επιβάτες και εργαζόμενους, ενώ η είσοδος -θεωρητικά- είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Πηγή: Twitter/ @Kon_michos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου