Friday, 26 April, 2024

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος μόλις 36 ημερών. Αεροδιακομιδή στην Αθήνα

Το αγοράκι γεννήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σπάνιο σύνδρομο και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.
Ένα βρέφος μόλις 36 ημερών από την Κρήτη χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, το αγοράκι γεννήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σπάνιο σύνδρομο και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Το βρέφος διασωληνώθηκε και έγινε αεροδιακομιδή στην Αθήνα, με τη συνδρομή μεγάλης ομάδας γιατρών, λόγω των κινδύνων τόσο της διαδικασίας διασωλήνωσης όσο και μεταφοράς.
Η ανακοίνωση της ΔΥΠΕ
Με τον συντονισμό της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη και την συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας γιατρών πολλών ειδικοτήτων, το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει διατεθεί για τις αεροδιακομιδές ασθενών.
Να σημειωθεί ότι βρισκόταν σε ετοιμότητα εξειδικευμένη ομάδα γιατρών του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”, προκειμένου να ταξιδέψει στο Ηράκλειο για την διαχείριση του δύσκολου περιστατικού, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.
Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε: “Είμαι υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας και ευγνώμων για την προσπάθεια τους, γιατί έκαναν, ο καθένας από το πόστο του, ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου