Monday, 6 May, 2024

Κραυγή διαμαρτυρίας συνταξιούχων για δώρα και αναδρομικά

Να επιστραφούν τα αναδρομικά και τα δώρα ζητούν σωματεία συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης, που… πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Με πανό και συνθήματα, φωνάζοντας «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν μετά τις 11.15 έξω από το υπουργείο. «Θέλουμε να δηλώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση και ουσιαστικά μειώνει δραματικά το εισόδημα και τη σύνταξη των συνταξιούχων, αλλά και φυσικά των εργαζομένων», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Αγαπητός.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως επίσης και στην ενέργεια «ροκανίζει» το εισόδημα των συνταξιούχων και ζήτησε αυξήσεις στις συντάξεις, έτσι ώστε «να μπορέσει ο συνταξιούχος να ζήσει με αξιοπρέπεια. Οι συντάξεις αυτές είναι συντάξεις πείνας. Οι δήθεν αυξήσεις είναι πολύ περιορισμένες και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τον πληθωρισμό που “τρέχει” με ιλιγγιώδεις ρυθμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου