Friday, 26 April, 2024

Κόλαση η Χίος! Φωτιές, μολότοφ και ξύλο στο κέντρο μεταναστών στη Σούδα – video

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο κέντρο μεταναστών στη Σούδα

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Σούδα, με αποτέλεσμα να πέσουν βόμβες μολότοφ, να υπάρξουν ξυλοδαρμοί και να καεί άλλο ένα μέρος του κέντρου.

Όπως αναφέρει το politischios όλα ξεκίνησαν γύρω στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, όταν από τα τείχη του κάστρου έπεσαν δύο βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς δύο σκηνές. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση 30 περίπου αλληλέγγυων που έπαιρναν εκείνη την ώρα μέρος στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να κατευθύνονται προς το κέντρο φιλοξενίας. Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Αιγαίου υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί των αλληλέγγυων με άτομα που φέρεται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι πραγματοποιούσαν εκεί συγκέντρωση.

Οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν κατά τις 22:30, όμως στις 23:00 έπεσαν κι άλλες μολότοφ, αλλά και κροτίδες με αποτέλεσμα 150 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία σε κοντινό κτίριο της Ιχθυόσκαλας. Τα μεσάνυχτα μάλιστα δύο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων δέχθηκαν επίθεση από 30 άτομα περίπου, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν. Μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και έμειναν εκεί μέχρι τις 02:00 το πρωί.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας πρόσφυγας που δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της πόλης της Χίου.

astraparis.gr, politischios.gr

Κόλαση η Χίος! Φωτιές, μολότοφ και ξύλο στο κέντρο μεταναστών στη Σούδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου