Sunday, 5 May, 2024

Μητσοτάκης για τη λειτουργία του 112: Κάναμε αυτό που οφείλαμε, χωρίς καθυστερήσεις

«Όπως είχαμε ανακοινώσει και χωρίς καθυστερήσεις, κάναμε αυτό που οφείλαμε», σχολίασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος 112.
«Μέσα σε ένα μήνα θέσαμε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση για το σύστημα 112. Για να μπορεί η πολιτεία να ενημερώνει τους πολίτες για έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις όταν αυτές είναι προβλέψιμες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ηχητικό και γραπτό μήνυμα έλαβαν οι πολίτες το Σάββατο (10/08) από τη νέα υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Το μήνυμα στάλθηκε μαζικά σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα
Όσοι δεν γνώριζαν για τη νέα υπηρεσία αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό μήνυμα κινδύνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προκλήθηκε και αναστάτωση μέχρι να καταλάβουν οι πολίτες ακριβώς τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία.
Ωστόσο, όλοι αναγνώρισαν το πόσο αναγκαίο είναι για την προστασία των πολιτών από καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιές και σεισμούς.
Το μήνυμα ήταν και ηχητικό (CBS) και γραπτό (SMS) και στην πρώτη χρήση του υπάρχουν προβλήματα καθώς οι πολίτες το έλαβαν σε δύο δόσεις, με διαφορά περίπου 45 λεπτών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση των συνεργαζόμενων παρόχων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου