Sunday, 5 May, 2024

Μπαράζ ανακοινώσεων για την “τραμπούκικη” επίθεση στο ΕΚ Κατερίνης 

Σε αναβρασμό το Συνδικαλιστικό Κίνημα κατά της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ)
17 Σεπτεμβρίου 2018
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις καταδίκης των τραγικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όταν «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ), επιτέθηκαν κατά του προέδρου και συνέδρων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, τραυματίζοντας ένα άτομο.
Οι ανακοινώσεις καταδίκης
Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ). Συγκεκριμένα αφού προπηλάκισαν τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
ΓΣΕΕ: Tραμπούκικη επίθεση κατά του προέδρου και συνέδρων (VIDEO) Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης
Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου». Το περιστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και έχουν ως στόχο να διασπάσουν το κίνημα, να προσβάλλουν – υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που σύντομα θα διαπιστώσουν οι συγκεκριμένες δυνάμεις.”
“Έσπασε το αβγό…του λαικισμού και του τραμπουκισμού” Η καταδίκη από το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»
Η Ομοσπονδία Χειριστών για τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
“Η Ομοσπονδία Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ελλάδας, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, οι συμμετέχοντες αντιπρόσωποι του Συνεδρίου για την ανάδειξη καινούριας διοίκησης, από τις δήθεν «δημοκρατικές δυνάμεις» του ΠΑΜΕ!
Γι’ άλλη μια φορά έγινε προσπάθεια από τους γνωστούς αγνώστους της εργατικής τάξης (συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ) να ελέγξουν νόμιμες συνδικαλιστικές διαδικασίες με το μόνο όπλο που έχουν στη φαρέτρα τους, αυτό της βίας!
Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι τις πατρίδας μας δεν τους ακούν και δεν τους ακολουθούν, προσπαθούν να θολώσουν το εργατικό κίνημα, να το αποπροσανατολίσουν και με τραμπουκισμούς να το ελέγξουν!
Έφτασαν στο σημείο οι υποτιθέμενες δημοκρατικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ να στείλουν στο νοσοκομείο συνάδελφο μας, αφού πρώτα έφεραν και μεταφερόμενο κομματικό στρατό από την Θεσσαλονίκη!
Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στην προσπάθεια τους για διεξαγωγή ενός εργατικού δημοκρατικού συνεδρίου!
Όμως είναι και ώρα περισυλλογής όλων των δημοκρατικών συνδικαλιστικών παρατάξεων, όλων των δημοκρατών Ελλήνων εργαζομένων, για το πως θα διαφυλάξουμε τα συνδικάτα από τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν πλέον συνεχώς μόνο βία, έτσι ώστε να κάνουν πράξη τον σχεδιασμό τους που δεν είναι άλλος από το να πάρουν τα ηνία του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος της πατρίδας μας με το έτσι θέλω!”
Η ΟΣΕΤΥΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συντονισμένη βίαιη επίθεση μελών του Π.Α.ΜΕ σε βάρος συνέδρων του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, το περασμένο Σάββατο.
Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στα πολλά, διαφορετικά βίαια και σκληρά επεισόδια που έχουν προκληθεί τον τελευταίο χρόνο από τις ίδιες «δυνάμεις», με θύματα συνδικαλιστές και εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης μας προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι το Π.Α.ΜΕ έχει επιλέξει ως «αντίπαλο», συνδικαλιστικές οργανώσεις στις οποίες ηγούνται γυναίκες (Πάτρα, Κατερίνη). Αυτές οι ασυνήθιστες για το Π.Α.ΜΕ στερεοτυπικές, για τον ρόλο των γυναικών, προκαταλήψεις νεόκοπων στελεχών, η αποθαρρυντική έως αρνητική
συμπεριφορά, η ανδροκεντρική αντίληψη και οι ακρότητες σε βάρος γυναικών, θα πρέπει πρωτίστως να προβληματίσουν τις γυναίκες συνδικαλίστριες της συγκεκριμένης παράταξης.
Το νέο και εν πολλοίς απαίδευτο «υλικό» που έχει στρατολογηθεί τα τελευταία από το ΚΚΕ και αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης στην ιεραρχία του Π.Α.ΜΕ, απέχει παρασάγγας από εκείνα τα μαχόμενα και προοδευτικά στελέχη της αριστεράς, τα οποία έδωσαν σκληρή μάχη για κατά των διακρίσεων και για τον ισότιμο ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας στα συνδικάτα, στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Τα συνδικάτα είναι φορείς δημοκρατίας και έτσι θα παραμείνουν!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΣΕΤΥΠ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου