Friday, 26 April, 2024

Νέα διακοπή στη δίκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, λόγω «αδιαθεσίας» της Πολάκη

Η «ξαφνική αδιαθεσία» της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έγινε χθες αιτία

για νέα διακοπή στη δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία ξεψύχησε έπειτα από εγχείρηση για κρεατάκια τον Δεκέμβριο του 2015. Στην εξαδέλφη του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης μικρούλας.
Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου διακόπηκε για την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ενώ είχε μπει στην τελική ευθεία, καθώς επρόκειτο χθες να πραγματοποιηθεί η απολογία της κατηγορουμένης: «Αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν τόσο με την εξέλιξη του περιστατικού κατά το χειρουργείο όσο και μετεγχειρητικά» είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες στο Κρήτη TV η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλεξάνδρα Σπανάκη. «Αυτό που εγώ ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε σαν υποψία είναι την πράξη ή παράλειψη που οδήγησε στον θάνατο της άτυχης Μελίνας» είχε επισημάνει από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Στειακάκης.
Όμως, σε δηλώσεις του πριν από μερικές εβδομάδες ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, είχε πει: «Για εμάς η τραγική αμέλεια εστιάζεται στο γεγονός ότι επί 20 λεπτά το παιδί χαροπάλευε, πάλευε με τον βρογχόσπασμο. Η Μελίνα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μας έχει κοινοποιήσει η τεχνική μας σύμβουλος, έναν οδυνηρό θάνατο, “σταθμευμένη” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου, και όταν πλέον αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί μαζί της, δηλαδή η κατηγορούμενη, ήταν ήδη αργά».
Τον Σεπτέμβριο, κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, είχε προκαλέσει συγκίνηση ο τραγικός πατέρας της μικρής Μελίνας, Μάνος Παρασκάκης, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του έκανε επί πέντε χρόνια υπομονή περιμένοντας τη δικαίωση για τον άδικο θάνατο της κορούλας τους. «Το παιδί μας έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών, στην εκπαίδευση των αναισθησιολόγων, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο βρογχόσπασμος στα παιδιά» είχε πει χαρακτηριστικά.

espressonews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου