Friday, 26 April, 2024

Νέα «μπουλούκια» λαθρομεταναστών στην Ειδομένη, Η κομπίνα με τους διακινητές και τα ταξί

Παλαιές γνώριμες καταστάσεις αρχίζει να ζει και πάλι η Ειδομένη, δεχόμενη αυξημένες πιέσεις από τα κυκλώματα των διακινητών που λόγω καλοκαιριού έχουν εντείνει τις… δραστηριότητές τους.

Την ίδια ώρα, η τακτική «push-back» των Σκοπίων, εξακολουθεί να προβληματίζει την τοπική κοινωνία, με κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr: «Μας στέλνουν πίσω κοπάδια».

Καθημερινά ομάδες μεταναστών γίνονται αντιληπτές να κινούνται πεζή περιμετρικά της Ειδομένης-κυρίως στα όρια των νομών Κιλκίς-Σερρών- όπου παρακάμπτοντας τον αγκαθωτό φράχτη, στο ύψος των χωριών Μεταμόρφωση, Χαμηλό και Ειρηνικό, διασχίζουν το ημιορεινό τμήμα της εκεί μεθορίου και περνούν στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας για να συνεχίσουν βορειότερα.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο ThessToday.gr επιβεβαιώνουν την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι «συνήθως μεσημεριανές ώρες οι Βορειομακεδόνες ανοίγουν τον αγκαθωτό φράχτη και στέλνουν πίσω στην Ελλάδα… κοπάδια μεταναστών». Ενδεικτικό της κατάστασης στην πύλη εισόδου-εξόδου της Ειδομένης αποτελεί η σχεδόν καθημερινή επαναπροώθηση δεκάδων μεταναστών -άλλες φορές ακόμη και πάνω από 100 άτομα- εξωθημένοι από τη Βόρεια Μακεδονία, όλοι τους νεαροί από Συρία, Αφγανιστάν, Κούρδοι κ.α., ηλικίας 20 έως 27 ετών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου