Tuesday, 7 May, 2024

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000

Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί για τον θάνατο του χειριστή του mirage 2000 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Το θάνατό του ανακοίνωσε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Το αεροσκάφος κατέπεσε 9 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, ενώ επέστρεφε με το ζευγάρι του από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δυο αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη τα οποία όμως όταν έφτασαν στο σημείο είχαν ήδη αποχωρήσει.

Το μαχητικό ήταν το «νούμερο 1» ομάδας δυο αεροσκαφών, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού και φέρεται να χάθηκε κατά τη διαδικασία προσγείωσης. Στο σημείο της πτώσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχε η φρεγάτα «Ψαρά» καθώς σινούκ από τα Μέγαρα. Δυστυχώς το μοραίο επιβεβαιώθηκε, καθώς ο πιλότος βρέθηκε νεκρός.

Άμεση ήταν η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την πτώση. Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν τόσο για τις συνθήκες απώλειας επαφής με το αεροσκάφος όσο και για την εξέλιξη των ερευνών διάσωσης ενώ ζήτησαν να παραμείνουν ενήμεροι για ό,τι νεότερο προκύψει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου