Friday, 26 April, 2024

Νιγηριανός εξαπάτησε γνωστή βιομηχανία

Μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία στη Βιομηχανική περιοχή του Βόλου εξαπατήθηκε από Νιγηριανό απατεώνα, μέλος κυκλώματος και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό υποτιθέμενου προμηθευτή της 112.707 ευρώ.

Η εταιρεία έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από προμηθευτή της στο εξωτερικό για την οφειλή του ποσού από την αγορά χαρτιού. Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός που στάλθηκε το μήνυμα ήταν ίδιος με αυτόν της προμηθεύτριας εταιρείας, αλλά απουσίαζε ένα γράμμα. Αντί η επωνυμία να εμφανίζεται με  διπλό L στάλθηκε με μονό, αλλά δεν κίνησε υποψίες. Ο Νιγηριανός ζήτησε τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό σε τράπεζα της Βουλγαρίας, αλλά η κατάθεση δεν έγινε και αμέσως ζήτησε κατάθεση σε λογαριασμό ισπανικής τράπεζας, οπως και έγινε. Επικοινώνησαν με την προμηθεύτρια εταιρεία και την τράπεζα που η Βιομηχανία έχει τους λογαριασμούς της, εφόσον είχε γίνει η κατάθεση και διαπιστώθηκε η απάτη. Αμέσως από την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος υπήρξε επικοινωνία με την Ισπανική Τράπεζα, τα χρήματα του λογαριασμού των απατεώνων δεσμεύτηκαν και πιστώθηκαν στον λογαριασμό της επιχειρηματία, που έπεσε θύμα.

Ο Νιγηριανός ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν συνελήφθη και χθες καταδικάστηκε ερήμην σε 4 χρόνια φυλάκιση, για την απάτη του 2017.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου