Friday, 26 April, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Σε ρυθμούς καρναβαλιού χόρεψε η Ελλάδα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τις απόκριες, ενώ τον τόνο έδωσαν εντυπωσιακά πληρώματα, ευφάνταστες σατιρικές πολύχρωμες στολές, πολύ κέφι και χορό.

Η Πάτρα δίκαια χαρακτηρίζεται ως η Βασίλισσα του Ελληνικού Καρναβαλιού και οι 30.000 συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν ούτε από την βροχή. Την παρέλαση άνοιξαν η μπάντα του Δήμου και ο εντυπωσιακός πλουτοκράτης βασιλιάς καρνάβαλος, ακολούθησε η βασίλισσα του καρναβαλιού μοιράζοντας στους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλεισαν και φέτος την πόλη φιλιά και χαμόγελα.

Αστείρευτο το κέφι και στηνΞάνθη. Χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση που είχε ως θέμα το «Σαν παλιό Σινεμά». 30 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρασύροντας σε ξέφρενο γλέντι τους χιλιάδες θεατές που κατέκλεισαν την πόλη της Ξάνθης από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 100%.

Από τα γνωστότερα αποκριάτικα έθιμα, οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες αναβίωσαν και πάλι στη Νάουσα. Πρόκειται για χορευτικό δρώμενο, κατά το οποίο ένα μπουλούκι γενίτσαρων περιφέρεται στους δρόμους της πόλης υπό τους ήχους του νταουλιού και του ζουρνά.

Στη Θήβα αναβίωσε, όπως κάθε χρόνο, ο περίφημος βλάχικος γάμος, που αρχίζει την Τσικνοπέμπτη με το προξενιό και κορυφώνεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τον γάμο των δύο νέων, την πορεία των προικιών της νύφης και το γλέντι των συμπεθέρων.

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας από τα σχολεία και τους φορείς της πόλης αλλά και από άλλες περιοχές συμμετείχαν στο καρναβάλι του Μοσχάτου.

Στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε το μεγάλο βενετσιάνικο καρναβάλι. Στο Βόλοματαιώθηκε η παρέλαση του καρνάβολου λόγω βροχής.

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές έδωσαν το σύνθημα και οι κεντρικοί δρόμοι τουΡέντη πλημμύρισαν απο χρώματα και παραμυθένια φαντασία. Μικροί και μεγάλοι με πολύ κέφι ξεφάντωσαν και έζησαν για λίγο τη μαγεία του καρναβαλιού.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα στις 11.30 το πρωί. Στο Λόφο Φιλοππάπου θα γιορταστούν παραδοσιακά τα κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και ξέφρενο λαϊκό γλέντι.

ert.gr

Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου