Friday, 26 April, 2024

«Οχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμα απέρριψε το αίτημα του ισοβίτη της 17Ν για αποφυλάκιση, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο 55χρονος ισοβίτης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας , ζητούσε την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Στην αίτησή του αναφερόταν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφου σύμφωνα και με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Από την άλλη πλευρά ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Επίσης τόνιζε ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών. Ο αντεισαγγελέας εκτιμούσε, αντιθέτως, ότι ο Ξηρός δεν μπορεί να «υπαχθεί» στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς το τελευταίο δεν αφορά – σύμφωνα με τις βουλές του νομοθέτη – εγκλείστους με ποινές πολλαπλών ισοβίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου