Friday, 26 April, 2024

Πέτσας: Ο σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα»

Τα πρώτα σχέδια της κυβέρνησης για το πέρασμα στην «επόμενη φάση», με σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως σήμερα Τετάρτη (22/4) θα συνεδριάσει η ειδική επιτροπή ειδικών για τον κορονοϊό και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα για την σταδιακή άρση των περιορισμών.
Ειδικά σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο άμεσο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός για την σταδιακή επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα. Ιδιαίτερος προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί σχετικά με τη συχνή επαφή μαθητών με ηλικιωμένους ή η συγκατοίκηση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Στ. Πέτσας, η επιστροφή στο σχολείο συνεπάγεται ότι μετά δεν θα μπορεί να το παραλάβει ο παππούς ή η γιαγιά του, ενώ ο γονέας που θα αναλάβει την μεταφορά του παιδιού στο σχολείο, θα πρέπει στη συνέχεια να μεταφερθεί στη δουλειά του.
Σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς, η οποία λήγει στις 24 Απριλίου, στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η επαναλειτουργία καταστημάτων θα συνοδεύεται από μέτρα ατομικής υγιεινής, ενώ αυξημένη επιτήρηση και αυστηροί περιορισμοί θα ισχύσουν και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Ακόμη, είπε, πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, «τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία».
«Βδομάδα, βδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι, θα δοθεί «πολύ βάρος στον τουρισμό», ενώ αρκετά προσεκτική θα είναι η προσαρμογή των ευάλωτων και των ηλικιωμένων.
«Η φουρτούνα είναι για όλους τους Έλληνες και για αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο», παραδέχθηκε ο κ. Πέτσας για την οικονομία, λέγοντας με νόημα ότι, «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».
Ερωτηθείς σχετικά με τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών εργαζομένων που είτε δε δουλεύουν, είτε δεν πληρώνονται, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν ληφθεί για τις τραπεζικές και φορολογικές υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι, «όπως πήραμε αποφάσεις μπαίνοντας στην κρίση, το ίδιο θα κάνουμε και βγαίνοντας».
«Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου