Friday, 26 April, 2024

Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε επιλέγοντας βρεφικά κλινοσκεπάσματα;

Το βρεφικό κρεβάτι που χρησιμοποιείτε στο δωμάτιο του μωρού σας είναι κάτι σημαντικό και πρέπει να το επιλέξετε με σύνεση και προσοχή

Αυτό κρίνεται απαραίτητο καθώς, το μωρό σας από την γέννηση του ακόμη θα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ξαπλωμένο εκεί, συνεπώς, βασικοί παράγοντες για την επιλογή του βρεφικού κρεβατιού είναι η άνεση και η ασφάλεια. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια του μωρού να επιλέξετε προσεκτικά και τα διακοσμητικά αντικείμενα για να κάνετε το βρεφικό κρεβάτι μοναδικό και άνετο.

Εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε στα βρεφικά σετ.
Τα σεντόνια είναι πολύ σημαντικά. Εκτός από ένα τυπικό σεντόνι, θα χρειαστείτε ένα προσαρμοσμένο ύφασμα κατά μήκος του στρώματος το οποίο θα προστατεύει τα σεντόνια. Το βαμβάκι είναι γενικά το καλύτερο υλικό για βρεφικά σετ, ωστόσο νέα υφάσματα κερδίζουν ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, με το πιο συνηθισμένο να είναι η μουσελίνα(οικολογικό βαμβάκι). Ωστόσο τα βαμβακερά υφάσματααποτελούσαν πάντα ένα άνετο υλικό που μπορεί να κρατήσει το μωρό ζεστό και να απορροφά την υγρασία.
Ένα πάπλωμα μπορεί επίσης να είναι μέρος ενός βασικού σετ κλινοσκεπασμάτων. Μερικά παπλώματα είναι κατασκευασμένα μόνο από βαμβάκι. Συνιστάται γενικά ένα μείγμα από πολυεστέρα και βαμβάκι για αυτό το μέρος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πολυεστέρας είναι ελαφρύς και δεν θα ασκήσει υπερβολική πίεση στο μωρό. Αυτό επιτρέπει στο μωρό να μπορεί να κοιμάται άνετα.
Οι πάντες κούνιας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός βρεφικού σετ. Προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία στο μωρό από το να χτυπήσει στα κάγκελα της κούνιας, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει μια πολύ μεγάλη κούνια σε μια πιο μικρή ‘’φωλιά’’ που προσφέρει ζεστασιά και ασφάλεια στο νεογέννητο.  Επιπρόσθετα, μια πάντα κούνια μπορεί με την ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων να προσθέσει διακοσμητικά στην κούνια του μωρού σας. Το να διατηρείτε το μωρό προστατευμένο στο κρεβατάκι του είναι πολύ  σημαντικό.

Το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να αποφασίσετε είναι το χρώμα ή το σχέδιο του σετ. Διατίθεται μια ποικιλία διαφορετικών τύπων χρωμάτων και θεμάτων για όλα τα γούστα, ενώ έχει εξαλειφθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό το στερεότυπο που θέλει οι γονείς να επιλέγουν μπλε χρώμα στα αγόρια και  ροζ στα κορίτσια. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία ουδέτερων και φωτεινών χρωμάτων που θα δώσουν στυλ όχι μόνο στο κρεβάτι αλλά σε όλο το δωμάτιο του μωρού σας. Αυτά είναι τα βασικότερα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή βρεφικών κλινοσκεπασμάτων. Βάλτε την φαντασία σας να λειτουργήσει και μην μένετε σε κλασικές ουδέτερες επιλογές. Τολμήστε να επιλέξετε χρώματα και να δημιουργήσετε όμορφους συνδυασμούς που θα δώσουν μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη εμφάνιση στο παιδικό δωμάτιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου