Friday, 26 April, 2024

Προφυλακίστηκαν ο αστυνομικός και ο ειδικός φρουρός που διακινούσαν ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν ο αστυνομικός και ο ειδικός φρουρός που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό όχημα
Νωρίτερα, την Τετάρτη (12/4) διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος αυτού καθώς και ενός ειδικού φρουρού, που συνελήφθησαν την Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με άλλα πέντε άτομα, κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και παράβαση καθήκοντος.
Τα δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν παράλληλα σε διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού-επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.
Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα πέντε άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, για τα οποία δεν συνέτρεχαν, όμως, οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αστυνομικός, που κατά την κατηγορία είναι διακινητής, αλλά και ο έτερος αστυνομικός, αρνούνται την κατηγορία και ισχυρίζονται πως είναι χρήστες ναρκωτικών.
Ο αστυνομικός φέρεται να αναφέρει πως η ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι του ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση καθώς είναι χρόνια εθισμένος. Η υπεράσπιση του αστυνομικού φαίνεται να επικαλείται διακίνηση μεταξύ χρηστών και όχι εμπορία ναρκωτικών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου