Tuesday, 19 March, 2024

Σεισμός, Τουρκία: Νέα ομάδα διασωστών στέλνει η Ελλάδα, με εκπαιδευμένα σκυλιά

Ακόμη μία ομάδα βοήθειας στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία, η οποία μετρά τις τεράστιες «πληγές» που άνοιξε ο μεγάλος σεισμός της Δευτέρας (6/2).

Η ομάδα των Ελλήνων επίλεκτων εθελοντών με εκπαιδευμένα σκυλιά και ειδικό εξοπλισμό ξεκινά για την Τουρκία, προκειμένου να βοηθήσει στην ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.=

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία στη γειτονική χώρα συνεχίζουν τις προσπάθειες να εντοπίσουν έστω και… μια ανάσα ζωής κάτω από τα χαλάσματα.

«Από χθες το βράδυ σε συνεννόηση με την τουρκική Υπηρεσία Διάσωσης και με το προξενείο της Θεσσαλονίκης, είμαστε σε ετοιμότητα και με τον κατάλληλο εξοπλισμό» είπε αρχικά ο Μιλτιάδης Μπενάκης, επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΑ, στην κάμερα της εκπομπής «Live News», του Mega. Αναφερόμενος στο πώς μπορούν να βοηθήσουν στο τιτάνιο έργο που συντελείται, είπε: «Έχουμε drone με ειδικές κάμερες, οι οποίες μπορούν να διεισδύσουν στο έδαφος για να δουν εάν υπάρχουν χημικές και άλλες ουσίες που διαρρέουν, προτού γίνει οποιαδήποτε ανασκαφή, καθώς και υπέρυθρες κάμερες για τον εντοπισμό των θυμάτων».

Οι διασώστες θα έχουν ένα ξεχωριστό κατάλυμα και το μόνο που ελπίζουν είναι να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν. «Ευελπιστούμε να βρούμε ζωντανούς ανθρώπους στα συντρίμμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι με τους άστεγους».

Οπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, δεν αποκλείεται ο αριθμός των αστέγων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν και έναν δύσκολο χειμώνα, να φτάσει τον αριθμό των 5-6 εκατομμυρίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου