Friday, 26 April, 2024

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας – Πανελλαδική κινητοποίηση στις 14 Δεκεμβρίου

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας το Σάββατο στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου. διεκδικώντας το δικαίωμα για κοινωνική ασφάλιση

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, επισημάνθηκε πως στην πορεία του Σαββάτου πρέπει να συμμετάσχουν όλοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες και νέοι καθώς η κοινωνική ασφάλιση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και πως μόνο με τον αγώνα μπορεί να μπει ένα φρένο στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας επεσήμανε πως η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες εργαζόμενες και όλο τον εργαζόμενο λαό.
«Μπροστά στην επέλαση αυτή συμφωνήσαμε στη σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής, όλοι μαζί στην οργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, ώστε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση», υπογράμμισε ο κ. Ρούσσας, ο οποίος ανέφερε και τους 30 Συλλόγους της Μαγνησίας που συστρατεύονται σ’ αυτή την κινητοποίηση, μεταξύ αυτών και φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και Αγροτικοί Σύλλογοι από τον Αλμυρό, τη Σούρπη, το Πουρί, τη Μακρυρράχη, τη Ζαγορά και το Ν. Πήλιο.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να εμποδίσουν τις πολιτικές της Ν.Δ. «Ο αγώνας μας μπορεί να φέρει πίσω τα δικαιώματά μας. Όσο για το ασφαλιστικό της ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο και στόχο έχει την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού», σημείωσε η κ. Καρυδάκη και συμπλήρωσε ότι μεταξύ των διεκδικήσεων είναι η επιστροφή όλων των κλεμμένων, να μην γίνει καμία μείωσης στις ασφαλιστικές εισφορές, να αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθό, να χρηματοδοτηθεί το ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τέλος να μειωθούν τα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Παρόντες στο συλλαλητήριο θα είναι και αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τον κ. Ευστάθιο Γλιάτη από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμυρού και Σούρπης να προτρέπει όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια μαζική απάντηση στην κυβέρνηση.
Να συμμετάσχουν και όλες οι γυναίκες ζήτησε από την πλευρά της η κ. Δέσποινα Ευαγγελινού, γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, επισημαίνοντας πως ο αγώνας αυτός αφορά όλες τις γυναίκες που είναι τα πρώτα «θύματα» των ελαστικών μορφών εργασίας και τόνισε πως με την κινητοποίηση δεν τίθενται μόνο διεκδικήσεις, αλλά γίνεται αγώνας και να κρατηθούν κάποια υπάρχοντα κεκτημένα.
Τέλος, ο κ. Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος του Συλλόγου ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας είπε χαρακτηριστικά πως «η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τοςυ συνταξιούχους. Έγινε με αίμα. Δεν θα τη διαλύσουμε και δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα επίδομα. Ο νόμος Κατρούγκαλου μας αφαίρεσε την προσωπικότητά μας και μας κατάντησε επαίτες».
Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων συνταξιούχων Μαγνησίας μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου του Βόλο, οργανώνουν την κάθοδό τους στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδική κινητοποίηση.
magnesianews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου