Sunday, 5 May, 2024

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της ληστείας με λεία 1.000.000 ευρώ

Συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πύργου, για ληστεία και άλλα αδικήματα.
Ειδικότερα, στις 30 Δεκεμβρίου 2018, τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, ο συλληφθείς, από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, μετέβησαν με δύο αυτοκίνητα στην πατρική κατοικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου, αφού τη διέρρηξαν, μπήκαν στο εσωτερικό της.
Εκεί, με σωματική βία κι απειλή πυροβόλων όπλων, ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας σοβαρά τον ίδιο και τη μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι.
Οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας. Η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο 1.000.000 ευρώ.
Η έρευνα
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι μία συνεργός των δραστών, 42χρονη Ελληνίδα, τον Ιανουάριο του 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τη ληστεία.
Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον συλληφθέντα αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη κάθε συναλλαγής.
Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους ήταν κλεμμένο και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στον οικισμό Αγίας Τριάδας Ηλείας, ολοσχερώς κατεστραμμένο από εμπρησμό.
Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του, για ληστεία κατά συναυτουργία, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου