Friday, 26 April, 2024

Τζανάκης: “Τον Αύγουστο 4.000 κρούσματα ημερησίως” – Η χώρα όμως δεν κλείνει για τους τουρίστες!

Μεγάλη είναι η ανησυχία με την νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορoναϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.
Τα νούμερα των κρουσμάτων έχουν επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα με τον ΕΟΔΥ χθες Παρασκευή να ανακοινώνει 1.997 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Κάτι που ανησυχεί την επιτροπή λοιμωξιολόγων, αλλά και την κυβέρνηση που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ο οποίος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο!
«Η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι η δεύτερη προς τα πάνω διακεκομμένη γραμμή, η οποία θα προσεγγίσει τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου»… τους τουρίστες γιατί συνεχίζετε και τους βάζετε στη χώρα; Αα, ναι, για να κλειστούμε εμείς τον Οκτώβριο μέσα και να μας κουνάτε το δάχτυλο ότι βγήκαμε έξω και πήγαμε για ένα μπάνιο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου