Friday, 26 April, 2024

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια της διεύθυνσης του Ράδιο Θεσσαλονίκη να απομακρύνει εργαζόμενο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια της διεύθυνσης του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Θεσσαλονίκη

να απομακρύνει εργαζόμενο από το πρόγραμμά του, και μάλιστα σε συνθήκες εκφοβισμού,  επειδή διαφωνούσε με το περιεχόμενο του ρεπορτάζ του. 

Η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του σταθμού Στέφανος Διαμαντόπουλος εις βάρος του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Τσακίρη, απευθύνοντάς του μέσα στην αίθουσα σύνταξης βαρείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς,  με πρωτοφανή ένταση, αποτελεί ενέργεια που αποσκοπεί στον εκφοβισμό και τη λογοκριτική φίμωση του εργαζομένου. 

Η διεύθυνση του σταθμού, επιπλέον, επιφύλαξε την παραπάνω μεταχείριση στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό παραγωγό αν και τον κάλεσε να εργαστεί ενώ  τελεί σε αναστολή εργασίας, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Αυτό αποκαλύπτει την αντίληψη της εργοδοσίας για τις συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού έργου: παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, ακραίος εκφοβισμός, λογοκριτικές παρεμβάσεις. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον εργαζόμενο και καλεί την εργοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εκδικητική συμπεριφορά εις βάρος του, αλλά και να αναθεωρήσει την πολιτική της ως προς την μεταχείριση των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου