Friday, 26 April, 2024

Το χρονικό των επιθέσεων κατά πολιτικών τα τελευταία χρόνια

Η επίθεση στο Γιώργο Κουμουτσάκο δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο. Στο παρελθόν πολιτικοί από διαφορετικά κόμματα, έχουν δεχθεί ανάλογες επιθέσεις.

Οι επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων ξεκίνησαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από το 2010 και μετά και κορυφώθηκαν παράλληλα με το κίνημα των «αγανακτισμένων», όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ενώ είναι και ένα αποτέλεσμα της κατάλυσης των θεσμών που προσβάλει τη Δημοκρατία, όπως αναφέρει ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Θανάσης Διαμαντόπουλος.
Το χρονικό των επιθέσεων κατά πολιτικών
Τον Φεβρουάριο του 2012 ο υποψήφιος τότε, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών με νερά και καφέδες, στο Μαρούσι, την ώρα που μιλούσε με πολίτες σε καφετέρια της πλατείας.
Τον Δεκέμβριο του 2010, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Χατζηδάκης δέχθηκε άγρια επίθεση από διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δεχθεί μπουνιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.
Τον Απρίλιο του 2012 ο Αδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιιλαδέλφειας.
Επεισοδιακή αποδείχθηκε η νύχτα της 10ης Σεπτεμβρίου του 2013 για τον Θεόδωρο Πάγκαλο, όταν βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ταβέρνα της Λαυρεωτικής από κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του και της προσωπικής του φρουράς, με γιαούρτια.
Επίθεση από αγνώστους στην οδό Κοραή είχε δεχθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, μετά την ολοκλήρωση πορείας στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάιο του 2010.
Να θυμίσουμε ότι και ο δημοφιλής Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα επίθεσης τον Απρίλιο του 2015, διότι έσπασε το άβατο των Εξαρχείων και πήγε εκεί για φαγητό με τη σύζυγό του. Σε αυτή την περίπτωση η βία ήταν λεκτική και όχι σωματική.

Το χρονικό των επιθέσεων κατά πολιτικών τα τελευταία χρόνια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου