Saturday, 27 April, 2024

Τρανς θύματα επίθεσης στην Αριστοτέλους από δεκάδες άτομα: “Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια”

«Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια […] κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι» αναφέρει στις πρώτες του δηλώσεις ένα από τα τρανς άτομα

που δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι» επεσήμανε.

Το Α. είναι ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, το οποίο μίλησε στο avmag.gr, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως ανέφερε, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Τότε κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομο/τρανσφοβικές εκφράσεις και βρισιές.

«Ένας μάλιστα απ΄αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε», αναφέρει το Α., το οποίο αντιδρώντας του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι. Μετά από αυτό άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι άγνωστοι στην πλατεία κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος τους.

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν», λέει το Α. «Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Όταν, μάλιστα, κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν κι αυτοί κακοποιητικά σχόλια. Κάποια στιγμή έφτασε η αστυνομία-τόσο τα θύματα όσο και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία την είχαν καλέσει.

«Ακόμη και τότε, το πλήθος που ήταν μαζεμένο, συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά», τονίζει το Α. το οποίο μπαίνοντας στο περιπολικό για να πάει προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει τους φώναξε: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι!».

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις ατόμων για το περιστατικό. https://www.facebook.com/TheRainbowWarrior1/posts/7540331339312325?ref=embed_post

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου