Monday, 6 May, 2024

Τρεις νεκροί από σκάφος που «καρφώθηκε» σε βράχια

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (19/05), στη θαλάσσια περιοχή του Φοίνικα Σφακίων.
Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν «καρφώθηκε» σε βραχώδη ακτή στον Φοίνικα Σφακίων.
Νεκροί είναι ένας 32χρονος, ένας 33χρονος κι ένας 35χρονος ενώ τραυματίας είναι ένας 30χρονος. Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για Χανιώτες, οι οποίοι διέμεναν στο Λουτρό κάνοντας διακοπές ενώ το cretapost.gr αναφέρει ότι ο 32χρονος και ο 33χρονος ήταν αδέρφια.
Ήταν μια και μισή μετά τα μεσάνυχτα, όταν το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τέσσερις άνθρωποι, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στα βράχια. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στην περιοχή, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα πριν την πρόσκρουση.
Για τον απεγκλωβισμό των δύο σορών που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια του σκάφους χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, ενώ η τρίτη σορός, όπως και ο ένας σοβαρά τραυματίας, περισυνελέγησαν από αλιευτικά.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 4 πυροσβεστικά οχήματα.

H επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας για το δυστύχημα
Από το υπουργείο Ναυτιλίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το δυστύχημα:
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.
Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου