Friday, 26 April, 2024

“Υγειονομική βόμβα” το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών καταγγέλλουν οι γονείς

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών

ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων που αφορούν στην κτηριακή υποδομή των δύο συστεγαζόμενων δομών και στις προϋποθέσεις που αυτές πληρούν για την διασφάλιση της υγείας των παιδιών τους.

Οι γονείς κάνουν λόγο για «υγειονομική βόμβα» καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα τους στο δημαρχείο της Σίνδου, όπου σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Μιλώντας στο Thestival.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Διαβατά, Μιχάλης Μπενάκης, ανέλυσε τα αιτήματα που χρήζουν άμεσης ικανοποίησης. Όπως αναφέρει, «άμεση είναι η ανάγκη πρόσληψης δύο καθαριστριών, καθώς για τα δύο σχολεία υπάρχουν μόνο δύο καθαρίστριες, ενώ μελλοντικά θα χρειαστούν και περισσότερες». «Άμεση είναι η ανάγκη ριζικής ανακαίνισης των τουαλετών», υπογραμμίζει, παράλληλα, ο κ. Μπενάκης, εξηγώντας ότι τα συνολικά 550 παιδιά των δύο σχολικών μονάδων εξυπηρετούνται από μόνο 16 τουαλέτες, που στο σύνολό τους «συχνά υπολειτουργούν λόγω διαρροών και άλλων υδραυλικών προβλημάτων».

«Επτά τμήματα παρακολουθούν μάθημα στο υπόγειο, ενώ σε μία αίθουσα δεν υπάρχει καν παράθυρο», τονίζει ο κ. Μπενάκης, εκφράζοντας εκ μέρους των γονέων, φόβους μετάδοσης του κορωνοϊού, μιας και οι χώροι δεν αερίζονται επαρκώς. Ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Διαβατά, επισημαίνει, ακόμη, την επανειλημμένως υπόδειξη για ανέγερση νέου κτηρίου, που θα φιλοξενεί τους μαθητές του 3ου Δημοτικού, οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια, 350 συνολικά στον αριθμό, στριμώχνονται με τους 200 μαθητές του 2ου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, οι συνολικά 550 μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων, προαυλίζονται με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού, εκφράζοντας ανησυχία για αυξημένο συνωστισμό την ώρα των διαλειμμάτων, εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Μιχάλης Μπενάκης, δεν παρέλειψε να αναφέρει τη σημασία πρόσληψης σχολίατρου, ο οποίος θα χρησιμεύσει στην άμεση περίθαλψη περιστατικού κρούσματος κορωνοϊού, αν και όποτε αυτό προκύψει. Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, σε δηλωσή του, επίσης, στο Thestival.gr, εξήγησε ότι τα παραπάνω αιτήματα που έχουν καταθέσει οι γονείς στο δημαρχείο και περιλαμβάνονται στο υπόμνημά τους, αφορούν στην πλειονότητά τους το υπουργείο, ωστόσο, σύντομα θα προγραμματιστεί συνάντηση μαζί τους ώστε να συζητηθούν από κοινού.

thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου