Friday, 26 April, 2024

Χαλκιδική: Πνίγηκε 53χρονος τουρίστας ανήμερα των γενεθλίων του

Την ημέρα των γενεθλίων του έμελλε να χάσει τη ζωή του. Το δραματικό τέλος για τη ζωή του 53χρονου οδηγού τουριστικού λεωφορείου από την Ουγγαρία

γράφτηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Σάρτης στη Χαλκιδική. Όπως περιγράφει στο Thestival.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης Μιχάλης Σπανός «ο άνθρωπος είχε φάει προτού μπει να κολυμπήσει. Από την πρώτη στιγμή έσπευσε ναυαγοσώστης, ιδιώτης γιατρός και μέλη της εθελοντικής ομάδας ΟΦΘΑΚ. Δυστυχώς, μετά από 40 λεπτά προσπαθειών με απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή».
Μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ήταν και η 13χρονη κόρη του 53χρονου. Σημειώνεται ότι αυτήν την ώρα γίνονται συνεννοήσεις με το Προξενείου, προκειμένου το ανήλικο παιδί να μπορέσει να επιστρέψει στην Ουγγαρία. Όσο για τα υπόλοιπα άτομα του τουριστικού λεωφορείου, αυτοί θα επιστρέψουν με τον δεύτερο οδηγό.
Όπως περιγράφει ο κ. Σπανός, σήμερα το βράδυ, οι συνταξιδιώτες του άτυχου 53χρονου του ετοίμαζαν πάρτυ έκπληξη για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του…
Ο κ. Σπανός περιγράφει ότι σήμερα η θάλασσα είχε κύμα και ρεύματα. Μάλιστα, λίγο πριν τον πνιγμό του 53χρονου άλλα τρία άτομα, δύο άνδρες 45 και 50 ετών και μία 15χρονη κοπέλα βγήκαν από τη θάλασσα εξαντλημένοι και χρειάστηκε να τους χορηγηθεί οξυγόνο.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Σάρτης τονίζει τέλος ότι «για ακόμη μία φορά, ζητάμε από το υπουργείο Υγείας να έρθει γιατρός στην περιοχή μας. Έχει στείλει και ο δήμαρχος έγγραφες επιστολές. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε γιατρό, γιατί αυτός που είχαμε αποσπάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου. Ευτυχώς έχουμε ιδιώτες γιατρούς στη Σάρτη για να καλύπτονται οι ανάγκες μας τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν είναι λύση αυτό».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου