Friday, 26 April, 2024

Χαρδαλιάς: Έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα – Καλύτερη η εικόνα από τα μέτωπα

Για δεύτερο 24ωρο μαίνεται η φωτιά που έχει κατακάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους

αλλά και περιουσίες σε διάφορα μέτωπα σε Δυτική Αττική και Κορινθία.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα όπως είπε.
“Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων”, τόνισε ο υφυπουργός για να συμπληρώσει ότι “οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα”.
Μίλησε ακόμα για τις επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και την ενεργοποίηση του 112 σε τοπικό χαρακτήρα. «Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».
Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας αποκάλυψε ότι σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου