Saturday, 27 April, 2024

Χλεύαζαν αυτόν τον 9χρονο επειδή μάκραινε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά με καρκίνο

Η μητέρα του μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο μικρός σε αυτή την γεμάτη αγάπη πράξη του

Ο 9χρονος Ιάκωβος Στεφάνου από την Σύρο με μία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης που έκανε με την αγνή παιδική του ψυχούλα, μας θύμισε ότι όσο δύσκολα και αν περνάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Ο μικρός, παρά τους χλευασμούς που αντιμετώπισε για δύο ολόκληρα χρόνια, μάκρυνε τα μαλλιά του μέχρι την μέση και τα δώρισε σε καρκινοπαθείς –κυρίως παιδιά-, δείχνοντας πως μια καλή πράξη δεν έχει ηλικία! Η μητέρα του Κατερίνα Πρίντεζη, μίλησε στο star.gr για την απόφαση του γιου της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. malli2

«Πρότεινα εγώ στον μικρό αν ήθελε να μακρύνει τα μαλλάκια του για να τα δωρίσει. Μάλιστα του έδειξα στην τηλεόραση παιδιά που δεν έχουν μαλλιά  και του εξήγησα πως έχουν κάποια αρρώστια και χρειάζονται βοήθεια. Τότε με ρώτησε: “Μαμά μπορώ εγώ να δώσω τα δικά μου μαλλάκια;” Του εξήγησα ότι θα πρέπει να τα μακρύνει πολύ όπως κάνουν τα κοριτσάκια, μιας και χρειάζεται να είναι 20 πόντοι για να τα δωρίσεις. Μου είπε πως δεν τον πειράζει και εγώ συμφώνησα να το κάνουμε χωρίς να μπορώ να φανταστώ αυτό που θα ακολουθούσε», σημείωσε. «Το παιδί πέρασε αρκετά. Εννιά στους δέκα έλεγαν: “κοριτσάκι είναι;” Ή μου έλεγαν να πάω να τον κουρέψω. Είμαστε σε μικρή κοινωνία και έκανε εντύπωση που ένα μικρό αγόρι άφηνε τα μαλλιά του μακριά. Ήταν χαρούμενος ο γιος μου που το  έκανε αυτό, όταν όμως κάποιος τον χλεύαζε λέγοντας του: ”είσαι σαν κορίτσι”, εκείνος έχανε τον ενθουσιασμό του στιγμιαία και στεναχωριόταν», εξηγεί στο star.gr ίδια.

Ο μικρός που παίζει μπάλα στην ομάδα Αίαντας Σύρου, πολλές φορές άκουσε από τις κερκίδες να φωνάζουν «ποιο είναι αυτό το κοριτσάκι;» Τότε όμως η μαμά του πεταγόταν με σιγουριά στην φωνή της και έλεγε «Δεν είναι κοριτσάκι είναι ο γιος μου ο Ιάκωβος. Έτσι ήθελα να του δείξω πώς είμαι στο πλάι του. Βέβαια είχε και την υποστήριξη του προπονητή του, που εξηγούσε στους συμπαίκτες του ότι ο Ιακώβος είναι παράδειγμα προς μίμηση! Μάλιστα φθάσαμε σε σημείο να πάμε δύο φορές στον κουρέα. Του έλεγα να τα κόψει όπως ήθελε και εκείνος μου απαντούσε: “Μαμά θυμάσαι το κοριτσάκι που μου είχες δείξει που δεν είχε μαλλιά; Δεν θέλω να τα κόψω αλλά ούτε και να με κοροϊδεύουν”», συμπληρώνει στην συνέχεια. Κάπως έτσι πέρασαν δύο χρόνια και έφθασε η στιγμή που ο Ιάκωβος έκοψε τα μακριά μαλλάκια του που είχαν φθάσει ως την μέση. Ο μικρός έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του ενώ η υπερήφανη μαμά ανέβασε φωτογραφίες στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook σημειώνοντας: «Κάποιοι τον κορόιδευαν, οι περισσότεροι τον μπέρδευαν με κοριτσάκι,

Κάποιοι κατά λάθος, κάποιοι επίτηδες.  Θα μπορούσε να τα είχε παρατήσει και να μη φτάσει στο στόχο που είχε βάλει. Παρ’ όλα αυτά εκείνος ,αν και μικρός στην ηλικία, έδειξε πόσο ΜΕΓΑΛΟΣ είναι!!! Μπράβο γιέ μου!

Υ.Γ (Για όσους τον κορόιδευαν ) “ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ”»

mallianearos

Στην Αμερική έχει ιδρυθεί ο οργανισμός Children with Loss Hair, ενώ στην Ελλάδα η 24χρονη εθελόντρια Μελίνα Κωνσταντινίδη δημιούργησε τη σελίδα στο Facebook «Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις».

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου, star.gr

Χλεύαζαν αυτόν τον 9χρονο επειδή μάκραινε τα μαλλιά του για να τα δωρίσει σε παιδιά με καρκίνο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου