Friday, 26 April, 2024

Ψευτογιατρός: Οδήγησε 5 ανθρώπους στον θάνατο! “Θέλω δικαίωση για τον αδερφό μου, του έδωσε 65.000 ευρώ”

Σοκάρει η νέα υπόθεση με τον ψευτογιατρό, θύματα του οποίου υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του, απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η καταγγελία του αδερφού ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού φαίνεται να ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της έρευνας για την νέα υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο αδερφός του θύματος, εμπιστεύθηκε τον ψευτογιατρό προκειμένου να γίνει καλά, καθώς αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο ίδιος, αδυνατεί να πιστέψει πώς είναι μπορεί ένας άνθρωπος να εκμεταλλεύεται τον πόνο των άλλων. «Θα βγουν όλα στη δημοσιότητα. Αποζητώ δικαίωση για τον αδερφό μου. Του έδωσε περίπου 65.000 ευρώ. Δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για την ασθένειά του», είπε. Το θύμα έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 53 ετών.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον πέντε ασθενείς που εμπιστεύθηκαν τον ψευτογιατρό για την ίασή τους, βρήκαν τραγικό θάνατο.
Ποινική δίωξη
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του, για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.]
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό χορηγούσαν αμπούλες λέγοντας ότι είχαν βλαστοκύτταρα, ενώ περιείχαν γλυκόζη ή σκέτο νερό.
Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου