Sunday, 5 May, 2024

Με αυτή την τροφή θα ζήσεις περισσότερα χρόνια!

Μια νέα έρευνα από την Κίνα, κάνει την έκπληξη και αποκαλύπτει ότι κάποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μακροζωία

Πολλά αρνητικά ίσως έχεις ακούσει για τις καυτερές τροφές όμως μια νέα έρευνα κάνει την ανατροπή και σε προτρέπει να το ξανασκεφτείς πριν πεις όχι στα φαγητά που βάζουν φωτιά στον οισοφάγο σου.

Τα νέα έρχονται από την Κίνα και τη μελέτη που έγινε εκεί σε 490.000 άτομα, σε διάστημα 7 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καυτερά φαγητά μια ή δύο φορές την εβδομάδας – συγκεκριμένα με κόκκινες πιπεριές- έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να πεθαίνουν συγκριτικά με όσους έτρωγαν καυτερά λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα. Επίσης, όσοι έτρωγαν πικάντικα σχεδόν κάθε μέρα, είχαν 14% λιγότερες πιθανότητες θανάτου.

Πέραν αυτού, διαπιστώθηκε ότι όσοι προτιμούσαν τα καυτερά, είχαν χαμηλότερα ποσοστά σε καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα. Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι όλα αυτά τα οφέλη προκύπτουν από την ουσία καψαϊκίνη, που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές.

Πάντως, πριν το ρίξεις σε ό,τι πιο πικάντικο υπάρχει εκεί έξω, πόνταρε στο παν μέτρον άριστον! Ποικιλία και σωστές ποσότητες κάνουν τη διαφορά στην υγεία.

Με αυτή την τροφή θα ζήσεις περισσότερα χρόνια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου