Με πολύ ζεστές ευχές υποδέχθηκαν τα μέλη, οι φίλοι και οι σεβόμενοι τους πραγματικούς παραγωγούς, το 2021, στην διαδικτυακή «Ανταλλαγή ευχών»
του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», την τακτική Τετάρτη, στις 12.00, στις 13/1/2021.
Ακούστηκαν πολλές ζεστές ευχές για το 2021 στην εξυπηρετούμενη από το «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα» ηλεκτρονική πλατφόρμα, με τη βοήθεια της κας Ελισάβετ Καλαρούτη και της κας Κωνσταντίνας Κουφογιώργου, επιστεγάζοντας την υποστήριξη 24 διαδικτυακών εκδηλώσεων, οι οποίες βρίσκονται, ελεύθερες για αναπαραγωγή, στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.
Ζεστές ευχές ακούστηκαν από πολλούς μεταξύ των οποίων οι: Κοντογιάννη Μάγδα (Γραμματέας), Κοντογιάννης Γιάννης (Πρόεδρος), Δαρσακλή Νικολέττα (μέλος ΔΣ), Μωραΐτη Βαγγελιώ (Κτηνοτρόφος), Μιχαηλίδης Δημήτρης, Μαντζουράνης Κώστας (μέλος ΔΣ), Μιχαηλίδου Αθηνά (πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗ), Μουζάκης Κώστας (Αρχιμάγειρας), Λιάκος Βαγγέλης (Βουλευτής Δυτ. Αττικής), Λαλιώτης Γιώργος (καθ ΓΠΑ), ΧατζηΓεωργίου Ιωάννης (Καθ ΓΠΑ), Κελμάγερ Αθανάσιος (ΑΑΣΑ), Καπνοπώλης Μιχάλης (ISTl), Καμηλάκη Αικατερίνη (π. Δ/ντρια Κέντρου Λαογραφίας), Γκερέκου Άντζελα (Πρόεδρος ΕΟΤ), Γκραμπόφσκι Μαρέβα-Μητσοτάκη, Μπακαδήμα Φωτεινή (Βουλευτής), Δρίτσας Θόδωρος (Βουλευτής), Λαμπροπούλου Ελένη (ΑΧΑΪΑ), Καλαρούτη Ελ (Skywalker), Κουφογιώργου Κων (Skywalker), Βρυώνη Εύα (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Κοντογιάννη Κατερίνα (κτηνοτρόφος) & Γαζωράκη Δέσποινα (Χασιά).
Ο πρόεδρος κ Γ. Κοντογιάννης ευχαρίστησε όλους και ιδιαίτερα:
•Την κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για όσα ακούστηκαν, μεταξύ των οποίων: Το έργο του Συλλόγου σας είναι, σημαντικό. Ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να απλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της πρωτογενούς παραγωγής είναι μία οικονομική προτεραιότητα για τον τόπο μας. Μία δραστηριότητα που ενισχύει δεκάδες άλλους τομείς: από τον Τουρισμό και την γαστρονομία μέχρι την οικιακή οικονομία και τον Πολιτισμό μας. Ειδικά για τις γυναίκες που ασχολούνται με τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία σημαίνει ένα παράθυρο για ν’ αναπτύξουν με αυτονομία την ξεχωριστή δημιουργικότητά τους, και ειδικά για την Αττική, περισσότερη πρωτογενής παραγωγή σημαίνει λιγότερο τσιμέντο. Καλύτερη αξιοποίηση της γης και πιο πράσινο περιβάλλον. Υπάρχουν, συνεπώς, πολλοί λόγοι για τους οποίους οι προσπάθειές σας αξίζουν την συμπαράσταση όλων μας. Θα ήθελα να θεωρείτε και εμένα μία ακόμη φίλη σας. Πολύ περισσότερο, που φέτος θα γιορτάσουμε πανηγυρικά και την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Και να είναι το 2021 μια χρονιά καλύτερη για την Ελλάδα, για όλες και όλους μας!
• Την κα Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρο Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) η οποία αφού υπερτόνισε την αυθεντικότητα των κτηνοτρόφων της Αττικής επεσήμανε ότι η αυθεντικότητα είναι ισχυρό εργαλείο προβολής του Τουρισμού. Η κα Α. Γκερέκου είπε ότι θα είναι σύμμαχος των κτηνοτρόφων στην προβολή και εξωστρέφεια για τα κτηνοτροφικά προϊόντα και την αυθεντικότητα των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της ελληνικής κτηνοτροφίας. Η κα Α. Γκερέκου κάλεσε του κτηνοτρόφους της Αττικής να συμμετέχουν στις γιορτές της εθνικής παλιγγενεσίας. Μάλιστα εξέφρασε την πρόθεσή της να αποτυπώσει σε κάποιο λεύκωμα παλαιά μαντριά «αμφιθεατρικά» … Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής ενέγραψε υποθήκη σε αυτό, με την κα Μάγδα Κοντογιάννη & τον κ Κ. Μαντζουράνη.
•Τον κ Ευάγγελο Λιάκο (Βουλευτή Δυτ. Αττικής) που είναι στην διάθεση των κτηνοτρόφων Αττικής οι οποίοι είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, με στόχο να γίνει η ζωή των κτηνοτρόφων καλύτερη.
•Τον κ Κωνσταντίνο Μουζάκη (Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ & Αντιπρόεδρο των Συμβουλίων Γαστρονομίας & Οινολογίας Ευρώπης), ο οποίος έχει υπογράψει Σύμφωνο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με τον κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας στην Αττική. Οι κτηνοτρόφοι δεν είναι μόνοι τους, τους στηρίζουν οι chef σε όλη την Ευρώπη, και μάλιστα την παραδοσιακή κτηνοτροφία, όπως κάνει η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ με την Περιφέρεια Αττικής στο πρόσφατο Σύμφωνο τους.
•Τον κ Θάνο Κελμάγερ (Πρόεδρο του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών, Άνω Πατήσια) για την αναφορά του στην πολύ καλή συνεργασία των δύο συλλογικοτήτων, αλλά και για την πρόθεσή τους να είναι μαζί με τα άνθη τους (εάν υπάρχουν ακόμα σαν ανθοπαραγωγοί …) σε μια μεγάλη γιορτή για την αγρότισσα τον Οκτ 2021.
• Την κα Αικατερίνη Καμηλάκη (π. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) διότι συμμετέχει στις δραστηριότητες των αγροτισσών, οι οποίες υπέστησαν μια μεγάλη «καθίζηση» τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύουν να χάσουν κάτι από την «αυθεντικότητα» που είχαν παλαιότερα. Και για την αμέριστη συμπαράστασή της, καθώς και την ενθουσιώδη της υποστήριξη για μια εκδήλωση των παραδοσιακών κτηνοτρόφων Αττικής στην Αθήνα συνδυάζοντας την και με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.
•Τον καθ Ιωάννη Χατζηγεωργίου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) διότι μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο αγρότης-κτηνοτρόφος είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ και φύλακας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Μάλιστα είπε ότι πρέπει να τοποθετήσουμε στην Αττική τον κτηνοτρόφο-αγρότη επικεφαλής του ενδιαφέροντός μας για ένα καλύτερο μέλλον.
•Τον καθ Γεώργιο Λαλιώτη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) για την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της κτηνοτροφίας και για την αδιάλειπτη προσπάθεια 365 μέρες τον χρόνο για παραγωγή πραγματικού πλούτου, για την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας.
• Τον κ Μιχάλη Καπνοπώλη (Inox Steel Technical) για την δωρεάν διάθεση ενός επιδεικτικού παστεριωτήρα με τον οποίο έγιναν πάρα πολλές τυροκομήσεις σε σχολεία, επιμελητήρια και εθνικοτοπικές ομάδες πολιτών.
Ο κ Γ. Κοντογιάννης επεσήμανε την ανάγκη για βιώσιμες τοπικές κοινωνίες με ειλικρίνεια, εντιμότητα & σεβασμό των συνανθρώπων και της ζωής. Η περιαστική κτηνοτροφία «πονάει» από νομοθετήματα που επιβάλουν «αυτόματες» διοικητικές κυρώσεις και αυταρχικά πρόστιμα χωρίς έρευνα, με υπεραρμοδιότητες σε αστυνομικούς και σε δημόσιους υπαλλήλους, που παρεμβαίνουν σε αστικές διαφορές χωρίς μάλιστα να το ξέρουν οι πιθανόν αντιδικούντες! Το μαθαίνουν οι κτηνοτρόφοι μετά την επιβολή και μάλιστα με συστημένη επιστολή, τελείως αντιδημακρατικά και με ευτελισμό της ιδιότητας του πολίτη σε ευνομούμενο κράτος… Και είπε: αισθανόμαστε να υφιστάμεθα κοινωνικό ρατσισμό στην ίδια μας την πατρίδα …
Η κα Μάγδα Κοντογιάννη κάνοντας τον απολογισμό αναφέρθηκε στις 300 περίπου δημόσιες εκδηλώσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής τα προηγούμενα 3 χρόνια και στις 24 δημόσιες συζητήσεις (Τετάρτες) καθώς και στις 8 διαδικτυακές συναντήσεις αγροτισσών (Τρίτες) καθώς και στον προγραμματισμό για 12 δημόσιες τοπικές συζητήσεις για το «τοπικό ΟΡΑΜΑ υπαίθριων περιοχών για το 2040» που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι 27 Ιαν 2021.
Την Τετάρτη, 20 Ιαν 2021, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Δάση & κτηνοτροφία» με προσκεκλημένο τον Δρ Θωμά Παπαχρήστου (Πρόεδρο της Λιβαδοπονικής Εταιρίας), την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν και ρωτήσουν όλοι στο facebook: Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.
Την Τρίτη, 2 Φεβ 2021, στις 20.00, οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ της ΥΠΑΙΘΡΟΥ οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση για τους «Γυναικείους συνεταιρισμούς» με προσκεκλημένη την κα Ζωή Φραγγούδη (Πρόεδρο της ΓΑΙΑ Έβρου), την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι στο facebook: ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Το «ΟΡΑΜΑ για την ύπαιθρο 2040» προωθεί ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής σε συνεργασία με Οργανώσεις, συλλόγους και συμπολίτες, με ορόσημα: 9/12/2020, 12/1/2021, 13/1/2021, 14/1/2021, 15/1/2021, 16/1/2021 (Σέρρες), 19/1/2021 (Καλαμάτα), 20/1/2021 (Πιέρια) και άλλες με κατάληξη -απολογισμό στις 27 Ιαν 2021, στις 12.00.
ΚΑΛΥΤΕΡΟ 2021.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα