Monday, 6 May, 2024

Β. Παναγιωτίδης: Πρόταση αναδιοργάνωσης όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας

Η πανδημία, ας γίνει η αιτία κι αφορμή να προχωρήσουμε στην αναδιοργανωση των Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών

της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας.
Είναι πασιφανές, ότι η διάρθρωση και ο μικρός αριθμός των ομάδων δημιουργούσε προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων, ιδιαίτερα στην Α και Β κατηγορία μη ανταγωνιστικών και στη μεγαλύτερη διάρκεια τους χωρίς ενδιαφέρον, που, δυστυχώς, μάλλον με τουρνουά έμοιαζαν παρά με ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, προς επιβεβαίωση αυτών είναι το γεγονός ότι πολλές ομάδες στη διάρκεια εγκατέλειπαν την αγωνιστική δραστηριότητα τους και αποχωρούσαν από το πρωτάθλημα. Σημειωτέον ότι ο Α2 όμιλος έμεινε με οκτώ ομάδες και κατάντησε ένα πρωτάθλημα παρωδία.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και φίλοι των Διοικητικών Συμβουλίων, για να είναι:
1. Πιο Βιώσιμο το Πρωτάθλημα
2. Πιο Ανταγωνιστικό
3. Πιο οικονομικά συμφέρον για τα σωματεία και
4. Τέλος, ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και μεγαλύτερης διάρκειας πρωτάθλημα,
Προτείνω: 
Με την ευκαιρία αυτής της υγειονομικής κρίσης, ας αδράξουμε την ευκαιρία, για να προχωρήσουμε σε ριζική, ορθολογική και ιδιαίτερη χρήσιμη και ωφέλιμη τόσο για τα σωματεία, όσο και για την ποιότητα και φυσικά το ενδιαφέρον των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας. Και συγκεκριμένα η πρότασή μου είναι η παρακάτω:
1. Η Α1 κατηγορία να έχει 16 ομάδες. Να μην πέσει καμία ομάδα, άρα έχουμε 11 ομάδες, μετά την άνοδο του Εθνικού Γιαννιτσών και με την άνοδο των 5 ομάδων από την Α κατηγορία προκύπτει ο τελικός αριθμός των 16 ομάδων.
2. Η Α κατηγορία να έχει συνολικά 18 ομάδες, Μετά την αποχώρηση 3 ομάδων από τον Α2 όμιλο και την άνοδο 5 ομάδων απομένουν και από τους δυο ομίλους: (22-8=14 ομάδες). Προτείνω να μην πέσει καμία άλλη ομάδα και να ανέλθουν από τη Β κατηγορία 4 ομάδες.
3. Η Β κατηγορία προτείνω να έχει κατ΄ελάχιστον 14-16 ομάδες.
Βασική προϋπόθεση για να αντέξουν τα σωματεία είναι:
1. Τα εισιτήρια των αγώνων, για το λόγο αυτό προτείνουμε την αύξηση των ομάδων,
2. Οι συνδρομές και οι δωρεές των μελών και
3. Οπωσδήποτε ή Επιχορήγηση της Πολιτείας ΓΓΑ και των Δήμων.
Γιατί, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για τα Σωματεία η μεγάλη πηγή εσόδων που ήταν η διοργάνωση των καλοκαιρινών χορών, συναυλιών, έχουν απαγορευθεί. 
Κάνουμε έκκληση στον εκλεκτό κ. Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΕ να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις μας,για τη διοργάνωση των θεσμών Κυπέλλου και Πρωταθλήματος και το σπουδαιότερο να ενισχύσουν οικονομικά τα σωματεία ή να ελαφρύνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Βασίλειος Παναγιωτίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου