Tuesday, 19 March, 2024

Επίσημα, με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας-ITF, η πρόκριση Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο Τόκιο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας-ITF, Μέλος της οποίας είναι ο Σπύρος Ζαννιάς ολοκλήρωσε τη λίστα αποδοχής

των Αθλητών/τριών, που δικαιούνται να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΤΟΚΙΟ 2020». Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 22α.06.2021, αφού οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε συνεργασία με τις Εθνικές Ομοσπονδίες Αντισφαίρισης επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή των επιλεγέντων Αθλητών/τριών. Η πλήρης λίστα συμμετοχών θα ανακοινωθεί από την ITF την 30η.06.2021.

Για το αγώνισμα του διπλού, οι λίστες θα ολοκληρωθούν μετά τα ανωτέρω. Για το μικτό διπλό, οι λίστες θα καταρτισθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όμως ο Στέφανος και η Μαρία είναι βέβαιο ότι επιλέγονται στο μικτό διπλό. Από την Ε.Φ.Ο.Α. έχει ζητηθεί «κάρτα ελεύθερης εισόδου-WC» στο αγώνισμα του διπλού ανδρών και γυναικών, αλλά όλα θα κριθούν από την ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία των τελικών συμμετοχών. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συμμετοχή των δύο κορυφαίων αθλητών του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά μου που η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η συμμετοχή τους αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για δύο κορυφαίους αθλητές που προβάλλουν τη χώρα μας παγκοσμίως με τον καλύτερο τρόπο, τόσο εντός, όσο και εκτός των κορτ. Η παρουσία τους στο Τόκιο μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα φέρουν μετάλλια στην Ελλάδα, στο ατομικό αλλά και στο μικτό διπλό. Η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού το 1984, αγωνίστηκα με τη μητέρα της Μαρίας, την Αγγελική Κανελλοπούλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες, στην πρώτη εμφάνιση του τένις στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών.  Καλή επιτυχία Στέφανε και Μαρία. Θα είμαι κοντά σας στο Τόκιο, για να πανηγυρίσω κι εγώ, όπως και όλοι οι Έλληνες, τις επιτυχίες σας».

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της ITF και Αντιπρόεδρος της Tennis Europe Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δύο σπουδαίους αθλητές μας, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη Χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Στέφανος και η Μαρία σημαδεύουν  το Παγκόσμιο Τένις και είμαι βέβαιος ότι θα δούμε την Ελληνική Σημαία να κυματίζει. Η πρόκρισή τους ανεβάζει, μέχρι σήμερα, σε 63 τον αριθμό με τις προκρίσεις των Ελλήνων αθλητών/τριών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που το Τένις θα είναι παρόν στο Τόκιο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΕΟΕ και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρο Καπράλο, για την αγάπη του στο Τένις. Καλή επιτυχία Στέφανε και Μαρία». Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Δημήτρης Σταματιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις εκφράζω συγχαρητήρια στα δυο Ελληνόπουλα, που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τόκιο».

Από την Ε.Φ.Ο.Α.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου