Tuesday, 19 March, 2024

Ευρωπαϊκό στίβου στο Μόναχο: Στον τελικό για το back to back «πέταξε» ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 7,94μ. βαδίζει προς ολοταχώς προς το repeat, καθώς προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου

που ξεκίνησε τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου, στο Μόναχο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναζητά το Back to back και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους, καθώς το 2018 στο Βερολίνο είχε ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που θέλει να επαναλάβει και αύριο στο Μόναχο!

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε 7,66 μ. στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ ακολούθησε άλμα στα 7,80 μ., δείχνοντας πως βρίσκει ρυθμό. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα του στον προκριματικό του μήκους με άλμα στα 7,94 μ. και πρόκριση στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος. Με καθυστέρηση ολοκληρώθηκε ο προκριματικός του μήκους, καθώς ο Πιότρ Ταρκόβσκι είχε άσχημη προσγείωση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί φορείο για να μεταφερθεί εκτός σκάμματος.

Λίγο ενοχλημένος με τη σημερινή του εμφάνιση, αλλά καθόλου ανήσυχος με τη σημερινή παρουσιάστηκε ο Μίλτος μετά τον προκριματικό του μήκους, εκεί όπου ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 7,94 μέτρα. Ο αθλητής μας είχε κάποια προβλήματα με τη φόρα του, εξαιτίας του ανέμου που άλλαζε διαρκώς, ωστόσο θεωρεί πως με τις απαραίτητες διορθώσεις αύριο θα είναι σε θέση να πετύχει το στόχο του.

“Ήμουν σε κακή ημέρα σήμερα δεν μου έβγαινε τίποτα. Ήταν αυτές οι ημέρες που δε ήθελα να πηδήσω καν, αν είχα προπόνηση σήμερα θα έλεγα στου προπονητή μου να μην κάνω. Δεν ήταν η φόρα μου αυτή, όσο πήγαινε την έφτιαχνα λίγο, αλλά δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Με ενοχλούσε ο άνεμος αρκετά. Εκεί που θεωρητικά είχα ευνοϊκό, εγώ το ένοιωθα εντελώς αντίθετο”, ο αθλητής στάθηκε και στον ελαστικός τάπητας. “Είναι κακός, πολύ αργός και μου δημιούργησε προβλήματα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να βρω τη φόρα μου”, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το τι περιμένει στον αυριανό τελικό, είπε: Ο τελικός είναι διαφορετικός αγώνας. Δεν αλλάζει ο στόχος που έχω θέσει εδώ και καιρό κι έχει να κάνει κυρίως με την υπεράσπιση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και την επίτευξη μιας μεγάλης επίδοσης. Θα κάνω κάποιες αλλαγές στη φόρα μου και θα βγάλω το μεγάλο άλμα. Θεωρητικά είναι ένας εύκολος τελικός, ωστόσο για να αποδώσω σωστά χρειάζεται να το νιώθω κιόλας και να μην είμαι όπως σήμερα”.

Ο Τεντόγλου θα επιδιώξει να γίνει ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο στο αγώνισμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου