Saturday, 27 April, 2024

Εύα Νίκου: Η προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα, για να μη χάσει τους χειμερινούς Παραολυμπιακούς

«Γη και ουρανό» προσπαθεί να κινήσει η αθλήτρια του Para Alpine Ski (παρα-αλπικό σκι), Εύα Νίκου, προκειμένου να συμμετάσχει στους επόμενους χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2026 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η Εύα Νίκου, η οποία πάσχει από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια, έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της και πλέον πέρα από τον προσωπικό της αγώνα, προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα, ώστε να δώσει το «παρών» στους επόμενους Αγώνες. Σε διαφορετική περίπτωση, η συμμετοχή τίθεται σε κίνδυνο.
Η πλατφόρμα στην οποία μπορεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος είναι η εξής: https://gofund.me/a72afda3
Ο προπονητής της Εύας Νίκου (Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2022), Δημήτρης Ιορδανίδης, είναι αρωγός στην προσπάθεια της αθλήτριας από τα Γρεβενά, η οποία έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και προσπαθεί και ο ίδιος να κινητοποιήσει κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό, που απαιτείται, ώστε η νεαρή αλπινίστρια να προσθέσει στο παλμαρέ της μία ακόμη συμμετοχή και να φέρει διάκριση στην Ελλάδα, κάτι που είναι μέσα στις αγωνιστικές της δυνατότητες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η, Εύα Νίκου, το 2022, στέφθηκε και πρώτη Κυπελλούχος Ευρώπης, ενώ πέρσι, έχοντας εγχειρισμένο (!) γόνατο, κατάφερε να κατακτήσει 9 μετάλλια σε διεθνείς αγώνες, κάποια εκ των οποίων είναι τα εξής:
1η στην Ευρώπη
3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ποια είναι η Εύα Νίκου
Η Εύα Νίκου είναι 23 ετών, κατάγεται από τα Γρεβενά και πάσχει από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια. Η όρασή της χάνεται στιαδικά, καθώς έχει φτάσει μόλις στο 5%, ενώ πέρσι βρισκόταν στο 10% και προσπαθεί να προλάβει λίγο ακόμα να αγωνιστεί για ένα μετάλλιο.
Ο στόχος της είναι ένα μετάλλιο στους επόμενους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που αποτελεί κοινό στόχο της ίδιας και βέβαια του ανθρώπου που είναι δίπλα της συνεχώς, δηλαδή του προπονητή της, Δημήτρη Ιορδανίδη.
Τα χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις, που δίνονται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για όλα τα αθλήματα, ενώ δεν περισσεύουν για τη χιονοδρομία, πόσο μάλλον σε μία προολυμπιακή χρονιά καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2024.
H Εύα Νίκου, εφόσον δεν καταφέρει να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη, θα είναι αναγκασμένη να σταματήσει τον πρωταθλητισμό.
Το πολύ δυσάρεστο γεγονός σε ό,τι αφοράς τις συμμετοχές αθλητών σε παραολυμπιακά τουρνουά είναι πως δεν τυγχάνουν των ίδιων εφοδίων και στήριξης από το κράτος, όπως συμβαίνει με τους αρτιμελείς αθλητές κι έτσι κινδυνεύουν να χάσουν τα όνειρά τους.
Και όχι μόνο να τα χάσουν, αλλά να μην μπουν στη διαδικασία, ούτε να τα κυνηγήσουν, για να φέρουν διακρίσεις στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου