Friday, 26 April, 2024

Κεν Μπλοκ: Πέθανε ο διάσημος οδηγός αγώνων σε ατύχημα με snowmobile

To 2008 η παρουσία του στην εκπομπή TopGear τον έκανε για πρώτη φορά γνωστό εκτός ΗΠΑ, ενώ έγινε διάσημος παγκοσμίως το 2009 με το Gymkhana 2

που ήταν το viral video εκείνης της χρονιάς

Ο οδηγός αγώνων, επιχειρηματίας -ήταν από τους ιδρυτές της εταιρείας DC Shoes- και σταρ του internet, κυρίως μέσω της σειράς των βίντεο Gymkhana, Ken Block, έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile.

H ανακοίνωση του θανάτου του 55χρονου Ken Block έγινε μέσα από το κανάλι της Hoonigan στο instragram και συνοδευόταν από την παράκληση της οικογένειάς του να γίνει σεβαστό το πένθος της.

Η καριέρα του Block ξεκίνησε το 2005 από τους αγώνες ράλι στις ΗΠΑ, όπου μετείχε με ένα Subaru WRX STi και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός, ενώ το 2007 μετείχε στο WRC. To 2008 η παρουσία του στην εκπομπή TopGear τον έκανε για πρώτη φορά γνωστό εκτός ΗΠΑ, ενώ έγινε διάσημος παγκοσμίως το 2009 με το Gymkhana 2, που ήταν το viral video εκείνης της χρονιάς.

Από το 2014 έως το 2017 μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με τη Ford με την οποία συνεργαζόταν, ενώ από τον Ιανουάριο του 2021 συνεργαζόταν και πάλι με τη Subaru αλλά και με την Audi.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου