Monday, 6 May, 2024

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε ένα συγκλονιστικό τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Ξεκίνησε καλά, υποποχώρησε στη δέυτερη θέση αλλά κράτησε την τελευταία του λέξη για το έκτο και τελευταίο άλμα που τον έχρισε παγκόσμιο πρωταθλητή. «Πέταξε» στα 8.52μ. κατακτώντας το μόνο μετάλλιο που του έλειπε.

Στην πρώτη του προσπάθεια έκανε την καλύτερή του φετινή επίδοση αφού προσγειώθηκε στα 8.50μ. Φάνηκε όμως αμέσως ότι το παιχνίδι παίζεται μεταξύ του Έλληνα Ολυμπιονίκη και του Τζαμαϊκανού Γουέιν Πίνοκ. Ο Πίνοκ έκανε άλμα στα 8.40.

Δε χάνει ποτέ το κίνητρο του, ούτε ικανοποιείται εύκολα και αυτό τον κρατάει πάντα σε εγρήγορση. Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε σήμερα παγκόσμιος πρωταθλητής στον ανοιχτό στίβο, πετυχαίνοντας 8,52 μ., την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και ισοφαρίζοντας την τρίτη επίδοση της καριέρας του. Παρόλα αυτά ο χαμογελαστός Έλληνας αθλητής ήθελε λίγο… παραπάνω σε σχέση με την επίδοση του!

“Είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Τα κατάφερα στη τελευταία προσπάθεια να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Χάρηκα αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο είμαι και λίγο τσαντισμένος γιατί μπορούσα πολύ παραπάνω. Ήθελα να κάνω ένα μεγάλο ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Έκανα ένα μεγάλο λάθος στο τελευταίο άλμα άφησα τα πόδια πίσω και αυτό που στέρησε μια σπουδαία επίδοση. Δεν ξέρω αν θα συγχωρήσω τον εαυτό μου γι αυτό”, είπε ο σπουδαίος αθλητής και συμπλήρωσε:

“Τον χάρηκα αυτόν τον αγώνα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός τον ένιωθα πολύ έντονα να με στηρίζει. Στο στάδιο υπήρχαν πολλοί Έλληνες ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Οι συνθήκες ωστόσο ήταν δύσκολες, είχε ζέστη και υγρασία”.

Αναφορικά με το αν ένιωσε την πίεση του Τζαμαϊκανού είπε” Σίγουρα ένιωσα την πίεση στη διάρκεια του αγώνα. Μετά το τρίτο άλμα αισθάνθηκα κάποιες κράμπες και ήθελα να δω πως θα είμαι. Γι΄αυτό και όταν κατάλαβα πως είμαι καλά μπήκα στην έκτη προσπάθεια για να κάνω αυτό που έπρεπε. Ο προπονητής μου πριν το έκτο άλμα, μου είπε μπες και κάνε το. Το έχεις”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου