Friday, 26 April, 2024

Άρης-Ολυμπιακός 2-1

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (36’, 65’), ο Αρης επικράτησε του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Πάλμα και Νταμπό, με τους Πειραιώτες να μειώνουν στο 70’ με πέναλτι του Μπακαμπού, ενώ στις καθυστερήσεις έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Ελ Αραμπί.

Μετά από αυτή τη νίκη, ο Αρης έφτασε τους 47 πόντους και ουσιαστικά «σφράγισε» την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 63 πόντους.

Μετά το 20άλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν. Στο 24’ και στο 29’ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τις προσπάθειες των Νταρίντα και Εμπακατά αντίστοιχα, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα με γυρίσματα από τη δεξιά πλευρά.

Επτά λεπτά αργότερα ο Αρης άνοιξε το σκορ με μια έμπνευση του Λουίς Πάλμα.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς από τη δεξιά πλευρά, έδωσε στην μπάλα πορεία προς την εστία, ο Πασχαλάκης «εκτινάχθηκε» και προσπάθησε να διώξει, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αρη να κάνει το 1-0.

Στο 44’ ο Αρης απείλησε με τον Ματέο Γκαρσία. Μετά το λάθος του Εμβιλά, ο Αργεντινός έκλεψε την μπάλα και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει για το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 59’ ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε τις πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, με τους Μπιέλ και Ιν-Μπεόμ αντί των Μασούρα και Κασάμι. Από την άλλη πλευρά, ο Τερζής έβαλε στο ματς τον Ιτούρμπε αντί του Πάλμα.

Στο 65’, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Αρης έκανε το 2-0 με τον Νταμπό. Ο Ιτούρμπε έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπα προσπάθησε να διώξει, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του. Μετά το «τσαφ» του Αφρικανού σέντερ μπακ, η μπάλα στρώθηκε στον Νταμπό και αυτός από κοντά έκανε το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μαζικού. Μια φάση, που ήταν ξεκάθαρη, αλλά ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να δείξει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπακαμπού ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα μείωσε σε 2-1.

Στο 74’ ο Ανιγκό έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Βαλμπουενά αντί του Βρουσάι, με τον Τερζή να απαντάει με τον Καμάτσο αντί του Ματέο Γκαρσία. Στο 86’ ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Ραμόν αντί των Μπακαμπού και Ρέαμπτσιουκ.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+6’) οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε ωραία μέσα στην περιοχή του Αρη, βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ισπανό. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Αρη να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μαζικού, Πίρσμαν, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Νταμπό (88΄ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76΄ Καμάτσο), Πάλμα (58΄ Ιτούρμπε), Καμαρά (88΄ Χριστοδουλόπουλος).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86΄ Ραμόν), Κασάμι (59΄ Χουάνγκ), Εμβιλα, Βρουσάι (74΄ Βαλμπουενά), Μασούρας (59΄ Μπιέλ), Φορτούνης, Μπακαμπού (86΄ Ελ Αραμπί).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου