Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών 1 – 2

Στον Ημιτελικό Παίδων νομού Πέλλας

Το όμορφο ποδόσφαιρο, αυτό που σε ευχαριστεί να το βλέπεις παίζεται πάνω σε έναν καλό χλοοτάπητα. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας και να επενδύσουμε πάνω σε καλές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ένα τέτοιο γήπεδο συνάντησαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών στο νικηφόρο αγώνα τους με 2-1 κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών στο γήπεδο των Γαλατάδων.

Εκεί διεξήχθη ο δεύτερος ημιτελικός για το Παιδικό Πρωτάθλημα του νομού Πέλλας.

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα ντέρμπυ για πολλούς λογούς. Πρώτον, γιατί ο χαμένος της παρτίδας θα «καιγόταν» μένοντας έξω από τον τελικό. Δεύτερον, γιατί γινόταν μεταξύ δυο ομάδων από την ίδια πόλη και τρίτον γιατί συναντιόσουν δυο από τις καλύτερες παιδικές ομάδες του νομού Πέλλας.anagennisi2Η ΑΑΓ πηγαίνει στον 15 τελικό ΠΑΙΔΩΝ στα 18 χρόνια της ιστορίας της. Από αυτούς, κέρδισε 12 έχασε 2 ενώ απείχε οικειοθελώς από 3 τελικές φάσεις.

Οι ομάδες κατέβηκαν με τις εξής συνθέσεις:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Κώστας Χ., Πολυχρονόπουλος, Μαρούκας, Μαντζάνας, Πλιόγκας, Αμανατιάδης, Πασσαλής, Πέλκας, Παπαδόπουλος, Κώστας Γ, Τσιάκαλος. Αλλαγές: Αναργυρίδης, Φώτος, Παπουγιαννάκης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Τομπουλίδης, Βερβελές, Γιουβάνογλου, Κατηριάδης, Χάτια, Θεοδωρούδης, Περπερίδης, Παπαδόπουλος, Γεροντίδης, Αργυρίου, Εμμανουηλίδης.

Στα του αγώνα:

Από την αρχή η Ακαδημία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού με την Αναγέννηση να εστιάζει σε αντεπιθέσεις, σε μια από τις οποίες στο 18’ κατάφερε μετά από ένα καλό σόλο του νεαρού Αργυρίου να πετύχει ένα ωραίο γκολ (περίεργο εδώ πως οι παίκτες της ΑΑΓ δε λειτούργησαν με «τακτική» σκέψη!!!)

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα ανελέητο σφυροκόπημα στην εστία της Αναγέννησης, το οποίο ξεκίνησε με τον Γιώργο Κώστα να χάνει την κλασσικότερη των ευκαιριών και τον Τομπουλίδη να αποκρούει φανταστικά όλες τις προσπάθειες του Τσιάκαλου.

Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΑΓ ισοφάρισε με τον Τσιάκαλο, μετά από ένα καταπληκτικό σλάλομ που μετουσιώθηκε σε γκολ στην αριστερή γωνία της εστίας της Αναγέννησης. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και επιτεύχθηκε στο 53’ ξανά με τον Τσιάκαλο μετά από όμορφη συνεργασία των παιχτών της ΑΑΓ και πανέμορφη πάσα του Μαντζανά.

Έπειτα, η ΑΑΓ προσπαθώντας αυξήσει το δείκτη του σκορ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Αναγέννηση χάνοντας συνολικά 7 τετ-α-τετ.

Από την Αναγέννηση, που άντεξε για μόνο ένα ημίχρονο την πίεση της ΑΑΓ, διακρίθηκαν οι Τομπουλίδης, Βερβελές, Κατηριάδης και Αργυρίου.

Με βάση τη σκάλα απόδοσης από τον σκάουτερ ΠΑΕ που βρέθηκαν στο γήπεδο με λίγη καθυστέρηση (πήγαν πρώτα Μάνδαλο) οι παίκτες αξιολογήθηκαν πολύ αυστηρά (κατ’ εμάς).

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Κώστας Χ. 7/ Πολυχρονόπουλος,7/ Μαρούκας 7/, Μαντζάνας 8/, Πλιόγκας 7/, Αμανατιάδης 6/, Πασσαλής 8/ ,Πέλκας 6 /, Παπαδόπουλος 6/, Κώστας Γ. 6/ , Τσιάκαλος 8 .

Οι Αλλαγές: Αναργυρίδης, Φώτος, Παπουγιαννάκης δεν αξιολογήθηκαν.

Ο τελικός ΠΑΙΔΩΝ της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ θα γίνει με τον Εδεσσαϊκό, ο οποίος στον άλλον ημιτελικό νίκησε τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης με 2 – 1.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου