Saturday, 27 April, 2024

Αστέρας Τρ.-ΠΑΟΚ 1-4: Ασταμάτητο το «τρένο» του «δικέφαλου»

Χωρίς… φρένα συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου διανύει εκπληκτική περίοδο φορμαρίσματος και το απέδειξε και στην Τρίπολη. Σε μια δύσκολη επαρχιακή έδρα, οι Θεσσαλονικείς για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (14η αγωνιστική) μετέτρεψαν το απόγευμά τους σε εύκολο, νικώντας με 4-1.

Κι όλα αυτά σε μια «πονηρή» αναμέτρηση, ειδικά μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τις απουσίες των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον. Όμως οι αντικαταστάτες τους ήταν αυτοί που ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη. Ο Μουργκ πέτυχε δύο τέρματα κι άλλα τόσα ο Ντεσπόντοφ. Ενδιάμεσα είχε μειώσει ο Αστέρας με τον Ζουκάνοβιτς.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς πιο απειλητικοί. Στο 5’ ο Μουνάφο έκανε σουτ έξω απ’ την περιοχή αφού πρώτα έκλεψε την μπάλα, με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ήρθε η μεγάλη φάση για τους Αρκάδες.

Ο Καλτσάς έκανε το σουτ, έδιωξε δύσκολα κι εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι, με τον Αλάγκμπε να παίρνει το… ριμπάουντ και να σουτάρει, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ!

Δύο σουτ του Σβαμπ μέχρι το 15’ δεν απείλησαν, με τον «δικέφαλο» να έχει την πρώτη σημαντική του ευκαιρία στο 21’. Μετά από κόρνερ ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, όμως είδε τον Παπαδόπουλο να κρατά το μηδέν. Τέσσερα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι «απάντησαν». Ο Ζουγλής βγήκε τετ α τετ όμως το τελείωμά του ήταν κακό. Παρά τις σημαντικές φάσεις του Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Στο 34’ ο Μουργκ μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Παπαδόπουλο για να σκοράρει στην κενή εστία. Ο Αυστριακός έκανε το 0-1 ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος» σκόραρε και στο 38’, όμως το τέρμα δε μέτρησε. Ο Σαμάτα σε θέση τετ α τετ πέρασε και τον τερματοφύλακα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ υποδείχθηκε οφσάιντ κι έτσι το 0-1 παρέμεινε. Με την αναμέτρηση να οδηγείται στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με χαμηλότερο ρυθμό. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το σκορ και να δοκιμάζει με λογική να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Στο 59’ τελικά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2.

Ο Σαμάτα έκανε τη σέντρα και ο Ντεσπόντοφ τελείωσε τη φάση με τη μία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Δίνοντας σκορ ηρεμίας στον ΠΑΟΚ που έμοιαζε να «καθαρίζει» με την υπόθεση νίκη.

Αυτή η ηρεμία, όμως, κράτησε για λίγο. Στο 63’ ο Αστέρας ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας το σκορ. Ο Κοτάρσκι έκανε το λάθος στην έξοδο με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα απ’ τα χέρια, ο Ζουκάνοβιτς σούταρε και μείωσε σε 1-2.

Οι γηπεδούχοι αμέσως μετά το γκολ τους, είχαν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς. Ο Άλβαρες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για σουτ, το επιχείρησε με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Όλα αυτά αφύπνισαν τον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι στο 69’ πήραν εκ νέου δύο γκολ διαφοράς, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μουργκ. Ο Άλβαρες έκανε λάθος γύρισμα, ο Σαμάτα έκλεψε την μπάλα η οποία τελικά έφτασε στον Αυστριακό που δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Το ματς οδηγήθηκε μέχρι το 90’ χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Τζίμας έκανε το γύρισμα και ο Ντεσπόντοφ «σφράγισε» την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ με το 1-4! Δίνοντας έκταση στο σπουδαίο αποτέλεσμα του «δικέφαλου» που τον στέλνει στους 32 βαθμούς, με τον Αστέρα Τρίπολης να μένει στους 17.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Αλβαρες, Μουνάφο (77’ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27’ Γκος), Καλτσάς (90’+1’ Ντιαρά), Ζουγλής (77’ Σίτο), Μιριτέλο (77’ Μιριτέλο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντοέφ (73’ Μεϊτέ), Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Μπράντον), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (89’ Τζίμας).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου