Saturday, 27 April, 2024

Λαμία-Βόλος 1-2: Σπουδαίας σημασίας «διπλό»

Με το… δεξί μπήκε στο δεύτερο γύρο της Super League ο Βόλος.

Η ομάδα της Μαγνησίας συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης κι αυτή τη φορά τα συνδύασε με σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη στη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 2-1, όντας μάλιστα η ομάδα που άξιζε τους τρεις βαθμούς. Λόγω της μεγαλύτερης επικινδυνότητας και αποτελεσματικότητας που είχαν στο ματς.

Μάλιστα έδειξαν και χαρακτήρα οι παίκτες του Βόλου, καθώς προηγήθηκαν στο ματς, ισοφαρίστηκαν μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο και στο 80’ σκόραραν το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Το ματς άρχισε αρκετά νωθρά, με τη Λαμία να προσπαθεί να πάρει τα ηνία. Ο Βόλος με τον Μωραϊτη είχε το πρώτο επικίνδυνο σουτ όμως, που απομάκρυνε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Οι συγκινήσεις και οι επικίνδυνες φάσεις έλειπαν, το παιχνίδι δεν έβρισκε ρυθμό και έμοιαζε με την εξέδρα, όντας εντελώς άδειο.

Η Λαμία έγινε απειλητική μόλις στο 42’ κι αυτό από στατική φάση, με το φάουλ του Τόσιτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος έφτασε στο τέλος του με την ένταση να κυριαρχεί και σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο.

Μια κεφαλιά του Τζανετόπουλου έφυγε άουτ στο 51’. Ο Βόλος είχε την μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Μύγα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 54’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το λεπτό.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα. Στο 56’ ο Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1 στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν άμεσα πιο πιεστικοί, χωρίς όμως να απειλούν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να μοιάζουν πιο επικίνδυνοι. Στο 70’ ο Μωραϊτης είχε την ευκαιρία αλλά αστόχησε για τους Βολιώτες.

Ένα λεπτό μετά όμως, ήρθε η ισοφάριση για τη Λαμία! Ο Καρλίτος ήταν αυτός που… έλυσε το Γόρδιο δεσμό για την ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Σιμόν έκανε εξαιρετική σέντρα, ο Ισπανός επιθετικός πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Σε μια φάση που εξετάστηκε για αρκετή ώρα απ’ το VAR και τελικά το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Ουσιαστικά με την επανέναρξη του ματς, ο Βόλος αμέσως ξαναπήρε το προβάδισμα! Ο Κόμπα με πανέμορφο τρόπο, με το εξωτερικό φάλτσο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι στο 80ο λεπτό η ομάδα της Μαγνησίας πήρε για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ. Η Λαμία απείλησε στο 87’ με τον Καρλίτος να σουτάρει και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει. Στις καθυστερήσεις ο Σίνκλεϊ με ψαλιδάκι δοκίμασε να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σπουδαία νίκη του Βόλου.

Η ομάδα της Μαγνησίας ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ η Λαμία έμεινε στους 16.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Σαντάνα (46’ Λόνγκο), Τόσιτς (80’ Στάνκο), Σλίβκα, Τσιλούλης (90’+1’ Μαρτίνεθ), Καρλίτος.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Ασλανίδης, Άλχο, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (89’ Τρουιγιέ), Γκαρσία, Μωραΐτης (78’ Ντέλετιτς).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου