Saturday, 27 April, 2024

Εθνική: Φιλική ήττα με ανατροπή από την Αυστρία

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή από την Αυστρία, στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Κλάγκενφουρτ.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 63ο λεπτό, ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης φάνηκε να υπήρχε φάουλ του Φούντα πριν του δώσει την ασίστ (δεν υπήρχε VAR στο φιλικό).
Οι Αυστριακοί ισοφάρισαν με γκολ του Γκρίμπιτς στο 77΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν το γκολ της ανατροπής με σκόρερ τον Μπάουμγκαρντνερ στο 80ο λεπτό.
Η γαλανόλευκη ουσιαστικά πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη στο φινάλε και δέχτηκε την ανατροπή με συνέπεια να ηττηθεί, σε ένα ματς στο οποίο ο Τζον Φαν’τ Σιπ χρησιμοποίησε πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς νέους παίκτες δοκιμάζοντας πράγματα για να βγάλει τα δικά του χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των αγώνων του Nations League που ακολουθούν κόντρα σε Μολδαβία και Κόσοβο.
Ντεμπούτο με το εθνόσημο έκαναν οι Κυριακόπουλος, Διούδης, Μιχαηλίδης και Τζόλης, ενώ μετά από καιρό επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο Τζαβέλλας στο κέντρο της άμυνας.
Η Αυστρία σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, πιέζοντας και δείχνοντας πιο επιθετικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί φάσεις. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε κάποιες ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί. Στη συνέχεια φάνηκε να επηρεάζεται από τις αλλαγές με την απόδοση να πέφτει στο φινάλε.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αυστρία (Φόντα): Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ, Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς
Έπαιξαν επίσης οι: Γκρις, Λάινερ, Πος, Σάουμπ
Ελλάδα (Φαν΄τ Σχιπ): Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μανταλος, Λημνιος, Φούντας, Φορτούνης
Έπαιξαν επίσης οι: Ζέκα, Λυκογιάννης, Μιχαηλίδης, Μπακασέτας, Κουλούρης, Τζόλης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου