Tuesday, 7 May, 2024

Ελλάδα-Ισπανία 0-1: Ήττα και… αντίο Μουντιάλ για την Εθνική

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ και αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα για διεκδίκηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ

Πλέον, ο αγώνας της με το Κόσοβο την Κυριακή (14/11, 21:45) δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το πάνω χέρι για την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει πλέον η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς είναι στο +1 από την Σουηδία και την φιλοξενεί στη Σεβίλλη. Οι Σκανδιναβοί θέλουν μόνο τρίποντο για να βρεθούν στην κορυφή.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε εξ αρχής ότι η αποστολή του ήταν εξαιρετικά δύσκολη, οι διεθνείς πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά στο τέλος «μίλησε» η ποιότητα των «φούριας ρόχας».
Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε πήραν μια «επαγγελματική» νίκη με 1-0, χάρη σε πέναλτι του Σαράμπια, το οποίο προήλθε, πάντως, από μια φάση που σηκώνει πολλή κουβέντα.
Όπως είναι φυσικό το… συζητήσιμο πέναλτι επηρέασε ψυχολογικά τους διεθνείς, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα ματς που ήθελαν μόνο τη νίκη για να ελπίζουν. Στο δεύτερο μέρος, πάντως, η Εθνική έβγαλε αντίδραση, βρήκε για περίπου 20 λεπτά τον τρόπο να κρατήσει την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τους «φούριας ρόχας».
Εν κατακλείδι, η Ελλάδα ήθελε, ενδεχομένως να μην μπορούσε κόντρα σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο, αλλά το σίγουρο είναι ότι έδειξε να έχει… μέλλον ως ομάδα, αφήνοντας υποσχέσεις ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό στις επόμενες διοργανώσεις. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί κι από τις αποφάσεις που θα παρθούν τόσο όσον αφορά στο μέλλον του Τζον Φαντ Σχιπ, όσο και για τους ποδοσφαιριστές.
Η Ισπανία εκμεταλλεύτηκε έτσι την «γκέλα» της Σουηδίας, ανέβηκε στην κορυφή και πλέον στο μεταξύ τους ματς την τελευταία αγωνιστική, ευνοείται και με την ισοπαλία. Από την άλλη, η Εθνική θα αποχαιρετήσει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Κόσοβο, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώπης, Τσιμίκας, Γούτας, Τζαβέλλας – Σαράμπια, Καρβαχάλ
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78΄ Πέλκας), Μάνταλος, Γιαννούλης (67΄ Λημνιός), Μασούρας (46΄ Τζόλης), Παυλίδης (46΄ Δουβίκας).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Μαρτίνεθ (88΄ Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65΄ Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57΄ Ροντρίγκο), Μοράτα (65΄ Φορνάλς), Σαράμπια (56΄ Όλμο).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου