Sunday, 28 April, 2024

Εξασφάλισε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, πάει για πρωτιά στη Φρανκφούρτη

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να ντουμπλάρει τις νίκες του κόντρα στην Αμπερντίν, μένοντας το 2-2, ωστόσο εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ και θα πάει στη Φρανκφούρτη σε τρεις εβδομάδες για να πάρει την πρώτη θέση από την Αϊντραχτ. Η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε κυριαρχική εμφάνιση, αλλά ήταν άτυχη καθώς δέχθηκε δύο γκολ από δύο φάσεις των Σκωτσέζων.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Αμπερντίν άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιένσεν έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Κουλιεράκης γλίστρησε και ο Ντουκ υποδέχθηκε την μπάλα, γύρισε το σώμα και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

O ΠΑΟΚ την πίεση που άσκησε στο πρώτο 20λεπτο, έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο 22ο λεπτό και μάλιστα δεν ήταν εντός εστίας. Ο Μπάμπα γύρισε στην περιοχή, οι αμυντικοί της Αμπερντίν απομάκρυναν και η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ που έπιασε το δυνατό σουτ με τη μία αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Ρους.

Ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε από ωραία ατομική ενέργεια του Τάισον που έκανε την κάθετη στον Ντεσπόντοφ, εκείνος του γύρισε ξανά την μπάλα με τον Βραζιλιάνο με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 28’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν δοκάρι. Ο Τάισον έκανε ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Μπάμπα μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε παράλληλα και ο Ρούμπεσιτς προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της ομάδας του.

Μέχρι το ημίχρονο ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε άλλες δύο ευκαιρίες χωρίς να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 37’ ο Τάισον έκανε όμορφη σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο, ο Σβαμπ έπεσε για την προβολή σε πλεονεκτική θέση όμως δεν πρόλαβε να ακουμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα, τρομερή αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, με τον Τάισον να διασχίζει το μισό γήπεδο από την άμυνα μέχρι έξω από την περιοχή της Αμπερντίν, έδωσε αργοπορημένα στον Κωνσταντέλια που με δύο σουτ προσπάθησε να απειλήσει αλλά κόντραραν στα σώματα και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου