Friday, 26 April, 2024

Οι προϋποθέσεις για τα play off και τα play out στην Α΄ και Β΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας

Οι προϋποθέσεις για τα play off και τα play out στην Α΄ και Β΄ κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας

Α΄ Ερασιτεχνική

Από την Α΄ στην Α1 κατηγορία προβιβάζονται συνολικά 3 ομάδες και εφόσον ο πρωταθλητής της Α1 ανέβει στην Γ΄ Εθνική, τότε ανεβαίνει και 4η.

Οι πρωταθλητές των δύο ομίλων παίρνουν απευθείας την άνοδο στην Α1 και από εκεί και πέρα θα χρειαστούν τα μπαράζ για να προκύψει η τρίτη ομάδα. Στην Α΄ φάση οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνα μπαράζ εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι μικρότερο ή ίση των 3 βαθμών. Σε περίπτωση που κερδίσει στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση και τα πέναλτι ο 3ος της βαθμολογίας τότε θα διεξαχθεί και δεύτερο παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον δευτεραθλητή του άλλου ομίλου που θα προκύψει με τον ίδιο τρόπο.

Στην Β΄ φάση θα αγωνιστούν οι νικήτριες ομάδες της πρώτης φάσης σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής θα προβιβαστεί στην Α1. Σε περίπτωση όμως που ο πρωταθλητής της Α1 ανέβει στην Γ΄ Εθνική, τότε στην Α1 θα ανέβει και ο ηττημένος της Β΄ φάσης.

Όσον αφορά στον υποβιβασμό, οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου υποβιβάζονται αυτόματα στην Β΄ κατηγορία. Σε περίπτωση που ο Απόλλων Κρύας Βρύσης υποβιβαστεί στην Α1 (ανεξάρτητα με το αν θα προβιβαστεί ο πρωταθλητής της Α1), τότε θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 12η θέση του κάθε ομίλου και ο ηττημένος θα υποβιβαστεί στην Β΄ κατηγορία.

Β΄ Ερασιτεχνική

Στην Α΄ κατηγορία θα προβιβαστούν οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου χωρίς τη διεξαγωγή κάποιου μπαράζ. Εφόσον όμως ο πρωταθλητής της Α1΄ ανέβει στην Γ΄ Εθνική, τότε θα πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 3η θέση στην βαθμολογία και ο νικητής θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους 4 στην Α΄ κατηγορία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου