Monday, 6 May, 2024

Μπλόκο του ΟΦΗ στον ΠΑΟΚ. Πρώτη ήττα του Δικεφάλου

Ο ΟΦΗ έστησε «μπλόκο» στον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, περιόρισε τις επιθετικές του προσπάθειες και στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων

με τέρμα του Αμπάντα, τον ανάγκασε και στην πρώτη του ήττα στη σεζόν, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το τέμπο και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους για να γίνει επικίνδυνος. Η πρώτη ευκαιρία, πάντως, στο 10′ άνηκε στον ΟΦΗ, με συρτό διαγώνιο σουτ του Μεγιάδο από το ύψος της περιοχής που πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Ακολούθησε στο 13′ κεφαλιά του Μπράντον που έφυγε πάνω από την εστία, ενώ στο 14′ ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση σε σουτ του Μπάκιτς. Στο 16′ ο Αντρίγια απείλησε με σουτ που κόντραρε στον Βούρο και πέρασε κόρνερ και στο 26′ ο Μουργκ δεν σημάδεψε σωστά σε εκτέλεση φάουλ ακριβώς πάνω από την γραμμή της περιοχής.

Και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου στα επόμενα λεπτά, μέχρι το 37′ που ήρθε ακόμη ένα δυνατό σουτ του Μπάκιτς, που αυτή την φορά δεν πήρε κατεύθυνση προς την εστία. Ένα ανάποδο ψαλίδι του Πασαλίδη στο 41′ ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Αύξησε την πίεσή του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 51′ έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Μουργκ που απέκρουσε με υπερένταση ο Χριστογεώργος, ενώ στο 52′ ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 59′, όταν σούταρε, αλλά όχι με την απαραίτητη δύναμη, δίνοντας την ευκαιρία στον Χριστογεώργο να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο ΟΦΗ αμυνόταν με συγκέντρωση και περίμενε τον ΠΑΟΚ, δυσκολεύοντας, έτσι, τα επιθετικά ατού του Δικεφάλου. Στο 64′ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σαμάτα, Μπάμπα, Μεϊτέ και για να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή και στο 69′ ο Σαμάτα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ μετά από παράλληλο γύρισμα του Κεντζιόρα.

Οι συνεχείς διακοπές, πάντως, στη συνέχεια αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους, που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν οργανωμένη επίθεση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδεύει για λευκή ισοπαλία.

Στο 87′ ο Εκόνγκ παρενέβη σωτήρια, πριν η μπάλα φτάσει στον Αμπάντα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστογεώργος μπλόκαρε συρτό σουτ του Ζίβκοβιτς υπό καλές προϋποθέσεις. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε εκτέλεση φάουλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, από καλό σημείο, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Αμπάντα σκόραρε, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το VAR άλλαξε την απόφαση

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει προβάδισμα, σε μία φάση που ο Αμπάντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σκόραρε με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία και αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Το VAR, όμως, άλλαξε την απόφαση και έτσι οι γηπεδούχοι πέτυχαν το νικητήριο τέρμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Καρώ (81′ Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Λάρσον, Γκαγιέχος (81′ Νέιρα), Μπάκιτς (73′ Αμπάντα), Μεγιάδο, Θοράρινσον, Ριέρα (65′ Τοράλ), Φελίπε (65′ Ντίκο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76′ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα (66′ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ (66′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76′ Τζίμας), Μπράντον (66′ Σαμάτα).

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου