Friday, 26 April, 2024

Παναθηναϊκός-Άρης 0-0

Όλα μηδέν στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αήττητο, μόνο που συνέχισε να μην κερδίζει χάνοντας δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Πήρε το 0-0 ο Άρης, χωρίς πάντως να έχει φάσεις.
Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Αρη στο ΟΑΚΑ (0-0) σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό αλλά με λιγοστές κλασικές ευκαιρίες και αλληλοεξουδετερωμένα τα ατού των δύο αντιπάλων.
Οι «πράσινοι» είχαν την κορυφαία στιγμή του ματς για να κατακτήσουν το τρίποντο, αλλά η κεφαλιά του Κουρμπέλη σταμάτησε το δοκάρι του Κουέστα στο 82’, αλλά κι ο Αρης ήταν πολύ επικίνδυνος στο επιθετικό τρανζίσιον καθώς και με τις εμπνεύσεις του εξαιρετικού Φετφατζίδη.
Παρότι ο Παναθηναϊκός αύξησε το αήττητο σερί του στα οκτώ ματς, δεν έχει κανένα λόγο να είναι ικανοποιημένος από τη στιγμή που δεν νίκησε σε αντίθεση με τον Αρη που έφυγε από την Αθήνα με θετικό αποτέλεσμα.
Το ματς ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και επιθετική διάθεση κι από τις δύο ομάδες, αλλά μετά το πρώτο μισάωρο τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Αρης αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία υποσχόμενων ευκαιριών και η ένταση του ματς έπεσε αισθητά.

Οι μεν «πράσινοι» πέραν της πάσας του Μακέντα που έβγαλε τον Περέα τετ α τετ με τον Κουέστα από πλάγια θέση (22’), δεν είχαν καμία αξιόλογη φάση στο ενεργητικό τους, οι δε «κίτρινοι» απειλούσαν μόνο όταν κατάφερναν να βγουν στο επιθετικό τρανζίσιον, κάτι που γινόταν σπάνια ή με μακρινά σουτ. 
Επιπλέον, οι στατικές φάσεις περνούσαν ανεκμετάλλευτες από αμφότερες τις ομάδες. 


Απόρροια όλων των παραπάνω ήταν να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, δίχως ευκαιρίες και γκολ. Η κατοχή της μπάλας ήταν 57-43% υπέρ του Παναθηναϊκού και οι τελικές οριακά υπέρ του Αρη που είχε δύο προς την εστία έναντι μίας του «τριφυλλιού».
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μέχρι το 60’ φαινόταν πιο απειλητικός μπροστά από την εστία του Κουέστα, αλλά ο Αρης είχε τρεις ατομικές ενέργειες «φωτιά» από αριστερά με τον Λάρσον (61’) και τον Φετφατζίδη που σκόραρε στο 62’ αλλά ξεκίνησε την ενέργεια του από θέση οφ σάιντ, ενώ στο 71’ πέρασε τρεις παίκτες αλλά ο Διούδης έδιωξε.
Το «τριφύλλι» όμως ήταν αυτό που απώλεσε την κορυφαία ευκαιρία στο ματς με την κεφαλιά του Κουρμπέλη (82’) να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου