Tuesday, 7 May, 2024

Πανικός στο ΟΑΚΑ στο 3-2 του Αστέρα! ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

Πανηγυρισμοί… πρωταθλητών από τους οπαδούς της ΑΕΚ όταν έγινε γνωστό το 3ο γκολ του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ.
Το μυαλό όλων στο ΟΑΚΑ ήταν στην Τρίπολη συνεχώς. Το 2-1 παρέμενε, το κλίμα ήταν ήρεμο, μέχρι που έγινε γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς πήραν πέναλτι. Το 2-2 έγινε δεκτό… χαλαρά από τους Ενωσίτες αφού κι αυτό ήταν καλό αποτέλεσμα για την ομάδα τους, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα ήρθε μια απίστευτη έκρηξη! Οι πάντες είχαν στα αυτιά τους ακουστικά για να ακούν το ματς από το ράδιο, αλλά παράλληλα και τα κινητά για να βλέπουν από τα site το live του αγώνα. Και κάπου εκεί ήρθε η έκρηξη.
Από το πέταλο άρχισαν ξαφνικά να πανηγυρίζουν και αμέσως ακολούθησε ένας πανικός από όλους για το 3-2 του Αστέρα, την ώρα μάλιστα που η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την προθέρμανση της και έφευγε για τα αποδυτήρια ακούγοντας το «πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε»! Το γκολ του Ιγκλέσιας στο 98′ ζέστανε για τα καλά τον κόσμο της Ένωσης!
ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0
Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ πάτησε ξανά στη πρώτη θέση, αφού είπε… ευχαριστώ στο δώρο του Αστέρα και με το γκολ του Λιβάια έφτασε στο αγχωτικό αλλά πολύτιμο 1-0 επί του Πανιωνίου! Πλέον η Ένωση είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ και περιμένει την Δευτέρα την απόφαση για το ματς της Τούμπας!
Το 3-2 του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ πανηγυρίστηκε έξαλλα στο ΟΑΚΑ. Το «να ‘τοι, να ‘τοι οι πρωταθλητές» των 20.000 ΑΕΚτζήδων ακριβώς πριν την έναρξη του ματς, έδινε το κλίμα που επικρατούσε. Και το γκολ του Λιβάια (21′) έδωσε στην Ένωση τη νίκη που ήθελε για να περάσει ξανά στη βαθμολογία και να γίνει (πάλι) φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Με ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο, πιο χαμηλό ρυθμό στο δεύτερο και έναν Κότνικ… Μπουφόν απέναντι τους, οι Κιτρινόμαυροι βολεύτηκαν τελικά και με το 1-0, το οποίο τους δίνει και την ψυχολογική ώθηση για την εβδομάδα που αρχίζει και μάλλον είναι η πιο σημαντική της τελευταίας 25ετίας για την ΑΕΚ!
Από το ξεκίνημα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε την μπάλα, επέβαλε το παιχνίδι της και έψαξε το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε αρκετά τα πράγματα. Ψάχνοντας το με τον σωστό τρόπο, η Ενωση έκανε φάσεις, έφτιαξε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο αλλά είδε τον Κότνικ να λέει “όχι” σε κάθε προσπάθεια του Λιβάια. Μέχρι το 21’… Η σέντρα του Γκάλο με το αριστερό ήταν πολύ καλή και η κεφαλιά του Κροάτη ακόμη καλύτερη, με το 1-0 να είναι γεγονός. Και πάνω στον ενθουσιασμό που μεταφερόταν στον αγωνιστικό χώρο από την εξέδρα, οι Λιβάια-Αραούχο συνεργάστηκαν άψογα στο 25′ για το 2-0 αλλά δεν έγινε επειδή ο Αργεντίνος είδε τον Βλάχο να διώχνει ακόμη και το ψαλιδάκι του μετά την απόκρουση του Κότνικ!
Το ματς έδειχνε και ήταν εύκολο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου για την ΑΕΚ, η οποία πρέσαρε σωστά, απέφευγε τα λάθη και έκλεβε συνεχώς μπάλες, με συνέπεια ο Πανιώνιος να μην περάσει ποτέ την σέντρα. Το μόνο αρνητικό για τους Κιτρινόμαυρους ήταν το γεγονός ότι δεν πήγαν με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, αφού ο Κότνικ συνέχιζε τις αποκρούσεις στις προσπάθειες του πολύ ορεξάτου Λιβάια, ενώ ο Μπακασέτας πήγε για γκολάρα με το αριστερό αλλά το σουτ έφυγε λίγο άουτ (39’). Η εικόνα του πρώτου μέρους έδινε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα το καθάριζε το ματς νωρίς στο δεύτερο αλλά δεν έγινε έτσι. Η Ενωση δεν ήταν το ίδιο… ζωηρή και αυτό είχε ως συνέπεια ο Πανιώνιος να παραμένει ζωντανός, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα δημιουργικά. Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, να υπάρχει μια ανησυχία στο ΟΑΚΑ, αφού σε κάτι τέτοια η ΑΕΚ… ειδικεύεται. Όχι φέτος όμως. Η Ένωση μπορεί να μην έβαλε δεύτερο γκολ, μπορεί να μην ήταν καλή μπροστά στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν σοβαρή γενικά και κλείδωσε το τρίποντο.
Η ΑΕΚ ήθελε να πάει στην Τούμπα έχοντας το προβάδισμα στη βαθμολογία και έτσι θα γίνει. Η Ενωση δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να προσπεράσει στη βαθμολογία και αισθάνεται ότι το πρωτάθλημα είναι πιο κοντά από ποτέ! Στα θετικά η επιστροφή του Λιβάια στα γκολ, όπως και η παρουσία του κόσμου, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι εδώ που έφτασε το πράγμα δεν περισσεύει κανείς!
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88′ Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μασούντ), Λιβάια (69′ Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.
Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65′ Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72′ Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82’Βουκελάτος).

gazzetta

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου