Friday, 26 April, 2024

ΠΑΟΚ-Ασντόντ 4-1

Από το πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ κρατάει την εξαιρετική ανάπτυξη, το γρήγορο παιγνίδι, τους αυτοματισμούς, που έφεραν τρία γκολ μέσα από θαυμάσιες συνεργασίες

ενώ αν ένας παίκτης συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του ήταν ο 22χρονος Αντρέ Ρικάρντο, που είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία «ασπρόμαυρα» τέρματα.

Στο δεύτερο μισό της φιλικής αναμέτρησης ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που ξεχώρισε στο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου, σημείο αναφοράς η επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη με την πρώτη ομάδα, η παρουσία των Νάρεϊ και Βιεϊρίνια, αλλά και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Ερμή Σελιμάι.

Το επόμενο φιλικό του «Δικεφάλου» είναι την Πέμπτη (1/12-18:30) όταν και θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Λεμεσού.

Ενδεκάδα με… Μουργκ και εκπλήξεις

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας πάρει στην Κύπρο όλους τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας είδε το σημερινό πρώτο από τα τρία φιλικά, που θα δώσει ο «Δικέφαλος» στη Μεγαλόνησο, ως μια ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Στο πρώτο κομμάτι της φιλικής αναμέτρησης επέλεξε τους Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα στην άμυνα να αποτελούταν από τους Σάστρε, Κάργα, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες. Οι Αουγκούστο και Φιλίπε Σοάρες ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι με τριπλέτα μπροστά τους Μπίσεσβαρ, Αντρέ Ρικάρντο και τον Μουργκ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μπράντον Τόμας.

Τρία γκολ μέσα σε 25 λεπτά

Με τέσσερις στις πέντε τελικές προσπάθειες να έχουν βρει εστία στα πρώτα 45 λεπτά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με γκολ το φιλικό παιχνίδι με την Ασντόντ. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Αντρέ Ρικάρντο εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του συμπατριώτη του, Φιλίπε Σοάρες στην περιοχή, με τον μέσο των «ασπρόμαυρων» να τσιμπά όμορφα τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των Ισραηλινών για το 1-0.

Το δεύτερο γκολ που βρήκε ο «Δικέφαλος» με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 27ο λεπτό, ήταν αποθέωση του ομαδικού παιχνιδιού. Σε μια φάση όπου η μπάλα πέρασε και πάλι από τα πόδια του Αντρέ Ρικάρντο, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να βγάζει την πάσα- κλειδί στον Μουργκ και τον Αυστριακό να δίνει έτοιμο γκολ στον «κάπτεν» του «Δικεφάλου» για το 2-0.

Η αμυντική αδράνεια και το «κόλλημα» του Ράφα Σοάρες έφερε, μετά από δύο λεπτά, το γκολ των Ισραηλινών με το δυνατό σουτ του Μπριόν, αλλά οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και τρίτο γκολ πάλι με ωραία συνεργασία. Ο Μπράντον Τόμας ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά την συνεργασία των δύο Σοάρες και την ασίστ του Ράφα προς τον Ισπανό επιθετικό, που δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 3-1 στο 35ο λεπτό.

Αλλαγές και νέα πρόσωπα στο β’ μέρος

Ο ρυθμός στο β’ μέρος ήταν λογικό να χαμηλώσει, ο Λουτσέσκου έκανε τέσσερις αλλαγές με το ξεκίνημα και άλλες επτά με τη συμπλήρωση μιας ώρας στη φιλική αναμέτρηση.

Η επιστροφή του Γιάννη Μιχαηλίδη, που έπαιξε για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον εορτάζοντα (έκλεισε το 19ο έτος της ηλικίας του) Κώστα Κουλιεράκη, η παρουσία των Βιεϊρίνια και Νάρεϊ, μετά από αρκετό διάστημα λόγω των τραυματισμών τους, σε συνδυασμό με το ανεπίσημο ντεμπούτο του 18χρονου Ερμή Σελιμάι, αριστερού μπακ του ΠΑΟΚ Β που έχει «ανέβει» στην πρώτη ομάδα, έφερε πολλά νέα πρόσωπα στο γήπεδο, με τους «ασπρόμαυρους».

Γκολ-μαγεία από Κωνσταντέλια

Ο «Δικέφαλος βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο 79ο λεπτό. Ένα γκολ και πάλι που προήλθε μέσα από ομαδική προσπάθεια και γρήγορη ανάπτυξη, μετά από κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Μαροκινός την έστρωσε στον «Ντέλια» και ο μικρός με εξαιρετικό πλασέ άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα της Ασντόντ κάνοντας το 4-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο Νέλσον Ολιβέιρα έχασε διπλή ευκαιρία να χριστεί κι αυτός σκόρερ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (46’ Ζ. Ζίβκοβιτς), Σάστρε (63’ Βιεϊρίνια), Κάργας (63’ Κουλιεράκης), Νάσμπεργκ (63’ Μιχαηλίδης), Ρ. Σοάρες (63’ Σελιμάι), Αουγκούστο (46’ Σβαμπ), Φ. Σοάρες (63’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (63΄ Κουαλιάτα), Ρικάρντο (63’ Νάρεϊ), Τόμας (46’ Ολιβέιρα)

Ασντόντ: Ζεράφι, Μπέντζαμιν, Τσβέτκοβιτς, Χάκμον, Ζάσνο, Σαμπάγκ, Χάρους, Λέβι, Μπριόν, Αντίρ Λέβι, Μαματά.

*Οι Τιάγκο Ντάντας, Γιάσμιν Κούρτιτς και Ίνγκι Ίνγκασον έχουν επιπλέον ημέρες άδειας, λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, γι’ αυτό και θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες με την υπόλοιπη αποστολή στην Κύπρο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου