Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος 1-0

Αν και δεν έπιασε τα γνωστά επίπεδα απόδοσης, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει non stop και στο Κύπελλο. Με το εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ «εκτέλεσε» τον Βόλο στην Τούμπα (1-0), πήρε προβάδισμα πρόκρισης, με τις δύο ομάδες να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού.

Ο… μεταμορφωμένος, στα χέρια του Άνχελ Λόπεθ, Βόλος ήρθε στην Τούμπα με σκοπό να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Και μέχρι ένα σημείο, η ομάδα της Μαγνησίας τα πήγε περίφημα, εγκλωβίζοντας τους γηπεδούχους και εξουδετερώνοντας τα επιθετικά ατού του Δικεφάλου.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ένα ακόμη ματς στη λογική του εκτεταμένου rotation. Από την Ευρώπη, στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 για το Κύπελλο Ελλάδος Betsson, αξιοσημείωτη η επιβεβλημένη απουσία του Ντόμινικ Κοτάρσκι κάτω από τα γκολποστ λόγω ξεκούρασης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρατεύει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που είχε μπροστά του μία διαφορετική γραμμή άμυνας. Με τον Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Σάστρε δεξιά και τους Νάσμπεργκ – Κεντζιόρα στα στόπερ.

Φτωχό σε γενικές γραμμές το α΄ ημίχρονο με λίγες φάσεις εκατέρωθεν, με τον ΠΑΟΚ όμως να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αν και η αλήθεια είναι πως ο Βόλος μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, ανεβάζοντας τις γραμμές του και πιέζοντας κάθε πάσα του Δικεφάλου. Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης δε, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Ενγκίν, όμως το γκολ του Γερμανού -ορθώς- ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η… μπίλια πέρασε στον ΠΑΟΚ που απείλησε δις σε διάστημα εννέα λεπτών. Αρχικά στο 14′ με την κεφαλιά του Ντεσπόντοφ μετά από ωραία σέντρα του Βιεϊρίνια από τ’ αριστερά αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας και στη συνέχεια στο 23΄μετά από υπέροχη προσπάθεια του Μουργκ που έπιασε ένα σουτ στο όριο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα με φάλτσο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόστιτς.

Από το μεσοδιάστημα του α΄ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ένταση στο παιχνίδι του, κυκλοφορώντας διαρκώς την μπάλα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, με σημείο αναφοράς τον Γιάννη Κωνσταντέλια, οι ενέργειες του οποίου δημιουργούσαν μεγάλο πρόβλημα στον Βόλο. Λίγο πριν την εκπνοή του 45λεπτου, ο νεαρός μπαλαντέρ του Δικεφάλου βρήκε υπέροχα τον Ντεσπόντοφ που ανετράπη από τον Κίτσο, με τον ρέφερι Ευαγγέλου να δείχνει την άσπρη βούλα. Εύκολη υπόθεση για τον Στέφαν Σβαμπ που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0).

Ένα α΄μέρος που ολοκληρώθηκε με ορισμένα παράπονα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ για το γεγονός πως ο ήδη… κιτρινισμένος Κορνέτ δεν είδε δεύτερη κίτρινη σε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια.

Με την έναρξη του β΄μέρους, σαν σε επανάληψη, ο Βόλος εμφανίστηκε με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, από νωρίς δέχθηκε και «ενέσεις» από τον πάγκο, με την είσοδο του Μωραϊτη να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους που κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Έλληνας φορ του Βόλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική σέντρα του Κίτσου στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ στη διεκδίκηση με τον Βιεϊρίνια. Ο Βόλος δεν πτοήθηκε, έδειξε δόντια και στην συνέχεια με τον συνήθη ύποπτο… Μωραΐτη απείλησε εκ νέου αλλά και πάλι είδε την κεφαλιά του να περνά δίπλα από το δοκάρι.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (67′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοβ (67′ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (75′ Τόμας)

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Ταχάτος (46′ Άλχο), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (62′ Μωραΐτης), Ενγκίν (58′ Κόμπα), Ντέλετιτς (46′ Ασλανίδης), Γκαρσία (85′ Μπερτόγλιο).

sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου